Afvalgids voor wijk Lewenborg

Foto: Bewonersplatform Lewenborg,

Bewoners van de wijk Lewenborg hebben deze week een afvalgids in de bus gekregen met daarin allerlei relevante informatie over afval.

Het doel van deze Afvalgids is het geven van de juiste informatie over afval en het stimuleren de afval te recyclen dat ze gestimuleerd worden te recyclen. Bij de afvalgids zit een handige factsheet met alles over afval inleveren. Dat meldt de gemeente in de nieuwsbrief.

Minder restafval, alle afval dat in de grijze zak of bak terechtkomt, is makkelijker te reduceren als je de juiste informatie hebt en wat bewuster met je afval omgaat.

In Lewenborg leven volgens Bewonersplatform Lewenborg veel vragen over afval. “Wat valt er onder klein chemisch afval, mag een pizzadoos in de papiercontainer en waar lever ik kleine elektrische apparaten of frituurvet in?”

Mensen die de afvalgids niet hebben gekregen, maar deze graag willen ontvangen kunnen een mail sturen naar [email protected].

De gids is ontwikkeld door de werkgroep Groen & Grijs van het Bewonersplatform Lewenborg, samen met Stadsdeel Oost van de Gemeente Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen