Draadjesvlees in De Kelder van Vrijdag

Foto: Janneke Vlieg, Annemiek Jipping

De tentoonstelling ‘Draadjesvlees’ opent op vrijdag 10 januari in De Kelder van VRIJDAG. De expositie toont werk van Janneke Vlieg en Annemiek Jipping, twee kunstenaars die elkaar tot de expositie nog niet kenden maar van wie het werk mooi op elkaar aansluit.

De pentekeningen van Janneke Vlieg zijn stille getuigenissen van een zich ontrafelende levensdraad. Een zoektocht naar verbinding en authenticiteit. Een rauwe en pure beeldreis door haar dagelijkse leven. Het ruimtelijk werk van Annemiek Jipping is grillig, organisch, met een randje verval maar vol leven en beweging. De beelden worden langzaamaan gevormd en gemaakt van lichte materialen.

Levende expositie

Hoewel de expositie inmiddels geopend is voor publiek, vindt de officiële opening plaats op vrijdag 10 januari om 17.00 uur. Afgelopen week, op 16, 17 en 19 december 2019 en op 6, 7 en 9 januari 2020 gaan de kunstenaars aan de slag met het maken van nieuwe werken in De Kelder. Bezoekers zijn op deze dagen tussen 13.00 en 16.00 uur welkom om de Janneke en Annemiek te ontmoeten en aan het werk te zien. Zo wordt het voor de bezoeker een levende expositie.

Janneke Vlieg

Janneke Vlieg (1968) is in 1994 afgestudeerd aan Academie Minerva. Zwerven loopt als een rode draad door haar leven. Opgedane indrukken verbindt ze met haar innerlijke binnenwereld. Kleine willekeurige details, in een muur, een wegdek transformeren in een nieuw beeld, met een nieuw verhaal. Ook de natuur is voor Janneke een onuitputtelijke inspiratiebron. Ze tekent zoals ze zwerft, zonder veel navigatiemiddelen, maar met het vertrouwen van een pelgrim, dat ze altijd is waar ze behoort te zijn. Bekijk de tekeningen van Janneke op kunstvanvlieg.nl.

Annemiek Jipping

Annemiek Jipping (Emmen, 1964) is autodidact kunstenaar. Haar ruimtelijk werk maakt ze al zoekende en uitproberend, zowel qua techniek en materiaal als idee en emotie. Daardoor groeien de beelden langzaam naar hun uiteindelijke logische vorm. De beelden zijn organisch en vol leven en beweging, al blijft het steeds suggestief. Verval en leven zijn het belangrijkste thema, en hierin komen de natuur, milieuproblematiek en menselijk leven als vanzelf naar voren. Annemiek gebruikt voornamelijk lichte materialen, zoals ijzerdraad, hout, karton, papier en oud textiel. Bekijk de beelden van Annemiek op annemiekjipping.nl.

Expositieruimte De Kelder

De Kelder aan de Walstraat 34 is de tentoonstellingsruimte van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Hier krijgen amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. In De Kelder presenteert VRIJDAG zo’n zes tentoonstellingen per jaar.

Tussen vrijdag 20 december 2019 en 6 januari 2020 is VRIJDAG gesloten in verband met de vakantie.

Voor meer informatie: bijvrijdag.nl/draadjesvlees

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen