Café van de Vrijheid in Haren

Foto: Gemeente Groningen

Donderdag 21 november wordt een Café van de Vrijheid georganiseerd in de bibliotheek in Haren een Café van de Vrijheid.

Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door De Verhalen van Groningen, Biblionet, Groninger Forum en Vrijdag, worden verhalen opgehaald over de Tweede Wereldoorlog en worden Groningers gezocht die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen.

“Lijkt het je leuk om met één van de verhalen uit jouw regio aan de slag te gaan? Of maak of organiseer je al iets in het kader van 75 Jaar Vrijheid? Heb je interessante verhalen te delen? Wil je meer weten over het gemeentelijke of provinciale programma?”

De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar 75 jaar Vrijheid met een groots opgezet provinciaal programma. De Verhalen van Groningen heeft de opdracht gekregen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen te vertellen aan de hand van 75 ‘iconische’ verhalen uit alle Groninger gemeenten van de provincie.

Ook wordt gezocht naar bijzonder fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog voor het project De Tweede Wereldoorlog in 100 Foto’s.

Voor muzikale omlijsting en een hapje en een drankje wordt gezorgd. Deelname is gratis. Opgeven kan via het aanmeldformulier.

De bijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.00 uur in de bibliotheek aan de Brinkhorst 3 in Haren.

Kijk voor meer informatie op deverhalenvangroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen