Burgemeester Schuiling verzorgt startschot 33e editie van de 4 Mijl

Foto: 4 Mijl van Groningen

De nieuwe burgemeester van Groningen, Koen Schuiling verricht zondag 13 oktober het startschot voor de 33e editie van de 4 Mijl.

Race director Elske Dijkstra is daar zeer content mee. ‘Fantastisch dat hij het startschot wil verrichten. Het verzoek heb ik lang geleden al uitgezet, maar nu is het ook bevestigd. Een mooie gelegenheid voor de burgemeester om dit grootste hardloopevenement van Noord-Nederland van dichtbij te aanschouwen.’

Aan de start staat een een mix van internationale en nationale topatleten. Davis Kiplangat en Eva Cherono, respectievelijk de snelste man en vrouw van de 4 Mijl 2018, keren terug naar Groningen. De 21-jarige titelverdediger Davis Kiplangat zal geduchte tegenstand krijgen van de uit Ethiopië afkomstige Dejen Gebremeskel. De 23-jarige Eva Cherono uit Kenia is de absolute topfavoriet bij de dames. Zij zal de strijd aangaan met haar landgenoot Caroline Chepkemoi, die in april van dit jaar nog haar persoonlijke record (31.09) liep tijdens de 10 km in Valenciennes.

Nederlandse inbreng is er bij de heren van Yorben Ruiter, Mike Foppen en Mohammed Ali. Bij de dames staan onder andere Floor Doornwaard, Yasmin Hillebrink en Lotte van der Pol op de deelnemerslijst.

Startschot 4Mijl4You

Dennie Jager, ambassadeur van de Stichting Walk On, lost zaterdagavond 12 oktober om 20.15 uur het startschot voor de negende editie van Menzis 4Mijl4You powered by GasTerrahet. Stichting Walk On, het goede doel van dit jaar, zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een speciaal exoskelet. Met één exoskelet kunnen vijf mensen met een dwarslaesie twee keer in de week trainen.

Bij de 4Mijl4You gaat het niet om het wedstrijdelement, maar is meedoen veel belangrijker. Iedereen kan meedoen en deelnemers leggen exact hetzelfde parcours van 6,437 km tussen Haren en Groningen af, maar dan op een alternatieve wijze.

Inschrijven voor deelname aan de Menzis 4 Mijl van Groningen kan nog via de website van de 4 Mijl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen