Open Dag Paardenmelkerij de Lage Wierde

Foto: Paardenmelkerij de Lage Wierde

Paardenmelkerij de Lage Wierde houdt vandaag, zaterdag 15 juni uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen.

Het thema van deze dag is “Ontdek de kracht van paardenmelk!” Er worden diverse demonstraties gegeven en er staat op het terrein van De Lage Wierde weer een natuur, – en snuffelmarkt met ruim 30 marktkramen.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties. Zo wordt er elk uur een paard gemolken en vertoond een hoefsmid zijn kunsten. Ook staat op het terrein van De Lage Wierde een natuur,- snuffelmarkt met ruim 30 standhouders. Er is een gezellige terras, er zijn eet- en drinkgelegenheden en er is live muziek van De StroatklinkerS. Voor kinderen zijn er diverse workshops en activiteiten en is er een groot springkussen.

Paardenmelkerij de Lage Wierde

Wat in 2002 begon als puur hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is ruim vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. De aanleiding was het nichtje van De Winter die kampte met ernstige huidklachten. Het nichtje van De Winter belde op met de vraag om melk van zijn paarden. Zij had op het programma Klokhuis gezien dat paardenmelk een gunstige invloed zou hebben op huidklachten. Zelf kampte ze met huidklachten zo ernstig dat ze speciale handschoentjes aan moest en zich schaamde voor haar lichaam. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken geheel af van haar huidklachten. Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep.

De Lage Wierde heeft tegenwoordig een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad,- douchegel, lotion en gevriesdroogde paardenmelkpoeder en capsules. Alleen al van de paardenmelkcapsules worden jaarlijks miljoenen verkocht. Sinds drie jaar heeft De Lage Wierde ook huidverzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen.

Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde ruim 2000 bezoekers.

De open dag is te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Voor meer informatie: www.dekrachtvan.nl/open-dag-2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen