Sfeerverslag van Bevrijdingsfestival 2019

Het weer hield de mensen niet tegen om Bevrijdingsfestival Groningen te bezoeken.


De start zondagmiddag met een optreden van Danny Vera op de mainstage trok veel publiek. De Zeeuwse zanger brengt de sfeer er goed in met Americana en gitaarsolo’s.

Bij het laatste nummer ‘Love’ van het optreden verzocht Vera het publiek om bij het refrein twee vingers in de lucht te steken. Het publiek ging hier met enthousiasme in mee.

 

Het tweede optreden op de mainstage verzorgde Tom Walker, onder meer bekend van ‘Leave a light on’. De drafbaan liep al aardig vol.

In totaal zes podia verspreid over het Stadspark bood het publiek muziek, entertainment, vrijheidscolleges, informatiestands en meer. 

DJ Melo opende het Sena Performers Stage zondagmiddag. Ook hier was het al behoorlijk druk. Tussen de optredens van artiesten door traden teams van Groningen Dance Center op.

Artiesten uit de wijde wereld waren te zien bij het podium Weide Wereld. Charles Groenhuijsen gaf ’s morgens een Vrijheidscollege. Een spontaan gesprek was te voeren bij ‘8 miljoen gesprekken’ of met 10 quizvragen je wereldbeeld testen bij ‘World’s Best News’.

Degenen die interesse in poëzie hadden konden terecht in de taaltent.

Bij Podium Noord traden artiesten op, afkomstig uit het Noorden, of die daar binding mee hebben. Van Hail gewoon tot Lars Koehoorn en band, Lucas en Gea en Bert Hadders & Joost Dijkema.

POPGroningen presenteerde op het Local Heroes podium een selectie van de Local Heroes uit Groningen met optredens van onder meer de Small Town Bandits, Chief of Smoke en Martijn van der Zande.

Bij Dansen bij de Vijver, (voorheen Dansen bij de Bus) konden bezoekers dansend de vrijheid vieren. Ook konden bezoekers een dansend silhouet maken van zichzelf. Optredende artiesten waren onder andere 380VOLT, Niveska en Maduk.

Ook voor kinderen was er genoeg te beleven bij de Kids Area, met een Timmerwerkplaats, een videoclip maken bij Remake en ponyrijden. Ook werden diverse dansoptredens gegeven door Groningen Dance Center.

Het Mini Groninger Museum, in een originele originele Amerikaanse Airstream-caravan uit 1963, had zijn debuut op het Bevrijdingsfestival. Kinderen konden buttons maken met persoonlijke strijdkreten over vrijheid, of korte opdrachten en spellen doen.

In de avond was het druk op de Drafbaan met optredens van Thomas Azier op de Mainstage en Bokoesam op de Sena Performers Stage.

Het festival werd afgesloten door Ambassadeur van de Vrijheid Kraantje Pappie.

Dit jaar was het festival anders ingedeeld om de drukte te spreiden. Er waren meerdere ingangen en ook de podia waren verspreid over het Stadspark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen