Kom in de Kas Groningen

Foto: © Rolf van Koppen fotografie

Dit weekend vindt Kom in de Kas plaats met als thema ‘Werelds!’ Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. De consument kan kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

In de regio Groningen nemen negen bedrijven deel. Van 10.00 tot 17.00 uur openen de tuinders hun deuren. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd.

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april zijn Reinhart Orchideeën, Doff Kwekerijen en Bazuin Kwekerijen open. Alleen op zaterdag 6 april zijn open Smit Kwekerijen, Aardse Orchids, Meinardi en Kwekerij De Klimroos. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Negen gastvrije tuinders

Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten dit weekend zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. Jong en oud, iedereen kan van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt.

In de bedrijven worden aardbeien, asperges, perkplanten, kamerplanten en orchideeën gekweekt. Overal worden er workshops en voorlichting gegeven. Groei en Bloei is met een stand aanwezig bij Smit Kwekerijen en Bazuin Kwekerijen.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen zelf asperges steken achter de kas en het jaarrond programma zien van de aardbeien teelt. Ook kan men spruiten poten en uitzetten. Genieten van proeverijen van aardbeien en aspergerecepten. In de kas zijn de hommelkasten open en inzetbare insecten worden getoond.

Voorlichting is er over de grote variaties in orchideeën, met speciale aandacht voor de tuinorchidee. Voor de kinderen is er een springkussen, trampoline en zijn er traptrekkers. Ook wordt er uitleg gegeven over het oppotten en kunnen de kinderen hierbij helpen.

Kom in de Kas is een leuk uitje voor het hele gezin en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd.

Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank.

Voor meer informatie: www.komindekasgroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen