Filmavond over Martin Tissing met inleiding Dick Siersema en jazz muziek

Martin Tissing.
Martin Tissing.
Foto: Sociëteit De Harmonie

Sociëteit De Harmonie staat vandaag donderdag 7 maart in het teken van de kunst. Om 20.00 uur start een culturele avond over het leven en werk van Martin Tissing, die vorig jaar overleed.

Martin Tissing

Martin Tissing is ‘één van de laatste meest invloedrijke schilders van Groningen’ zoals zijn collega Matthijs Röling over hem zei. Martin Tissing studeerde aan de Academie Minerva en was daar later, na docentschappen aan het Preadinius-gymnasium en de Rijks HBS, ook jarenlang docent. Hij had een encyclopedische kennis van de schilderkunst en de verschillende materialen.

Tissing was een opvallende verschijning in de stad, met zijn zwierige lange rode jas en zijn lange witte baard. Zijn schilderijen zijn vooral klein, eenvoudig en abstract en met veel kleur.

Programma

Op een groot scherm wordt de korte film ‘KLEUREN VAN STILTE’ vertoond die in opdracht van Stichting Beeldlijn in 2001 werd gemaakt door Buddy Hermans en Lejo Siepe. Dick Siersema verzorgt de inleiding. Hij is hét aanspreekpunt en de beste vriend van Martin Tissing. Siersema beheert bovendien de nalatenschap van Tissing, samen met diens weduwe.

Het jazz-duo Hugo Huisman en Ted Jordens luistert de avond op met passende muziek. Entree is voor leden gratis en gasten betalen 5 euro.

Locatie

Sociëteit De Harmonie, Kreupelstraat 10, schuin tegenover de Martinitoren.

Voor meer informatie: www.societeitdeharmonie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen