Openbare repetitie Brave New World 2.0

Openbare repetitie Salam in 2018.
Foto: © Iris Pepping

Een openbare repetitie van Brave New World 2.0, de nieuwe voorstelling van Guy Weizman is maandag 11 februari te bezoeken in de Stadsschouwburg Groningen.

Met acteurs van het Noord Nederlands Toneel, dansers van Club Guy & Roni en musici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag zoeken de makers naar de juiste vorm voor iedere scene en de meeste zeggingskracht voor iedere discipline.

Halverwege maakproces

Het publiek krijgt halverwege het maakproces van een nieuwe voorstelling spreekwoordelijk een ‘kijkje in de keuken’. De makers vertellen waar ze hun ideeën en inspiratie vandaan halen en laten een aantal scenes zien waar ze op dat moment aan werken.

Regisseur Guy Weizman verandert bijvoorbeeld de volgorde van scenes, choreograaf Roni Haver vult dat wat in de tekstscenes onuitgesproken blijft aan met dansscenes, die het publiek intuïtief vaak direct begrijpt, en componist en muzikant Jonathan Reus experimenteert erop los met nieuw geschreven muziek bij iedere scene.

Bezoekers kijken daarnaast mee met minimaal één medewerker achter de schermen. Dit kan met dramaturg Robbert van Heuven zijn, tekstschrijver Rik van den Bos, kostuumontwerper Evgeniia Shalimova, decorontwerper Ascon de Nijs, technicus Jan Alfers van Koot of een uitleg over het lichtontwerp en geluidsontwerp van Peter Zwart en Tybert Jan Maters.

Brave New World 2.0

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mens. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan.

Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

Brave New World 2.0 speelt vanaf 7 maart in de Stadsschouwburg Groningen (première op zaterdag 9 maart) en toert tot en met 18 mei door Nederland.

De openbare repetitie Brave New World 2.0 begint om 20.15 uur in de Stadsschouwburg Groningen. Kaarten à 5 euro via ssbg.nl.

Reacties

article
776465
Openbare repetitie Brave New World 2.0
Een openbare repetitie van Brave New World 2.0, de nieuwe voorstelling van Guy Weizman is
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/776465/openbare-repetitie-brave-new-world-2-0/
2019-02-07T16:40:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/02/05194009/Openbare-repetitie-Salam-120218-foto-Iris-Pepping.jpg
Evenementen in Groningen