Poëzieweek in Groningen

Stadsdichter Lilian Zielstra 2017-2019.
Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Frits Poelman}

Poëzie staat centraal in heel Nederland tijdens de de landelijke Poëzieweek, die vandaag start.

De Poëzieweek, met als thema ‘Vrijheid’ start vandaag met Gedichtendag. Op diverse locaties, van de Groninger Forum Bibliotheek en het Groninger Museum tot in het café of galerie en meer locaties vinden in de provincie Groningen verschillende optredens plaats.

Verschillende vormen en stijlen van poëzie passeren de revue. Er zijn optredens met jong opkomend talent alsmede terugblikken op oude en bekende dichters.

Onder meer komt dichter Antjie Krog naar Groningen. Maandag 4 februari wordt de opvolger van stadsdichter Lilian Zielstra bekendgemaakt in het Grand Theatre. Ook zal de huidige stadsdichter Lilian Zielstra haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan presenteren.

Van Poëziemarathon naar Poëzieweek in Groningen

De naam Poëziemarathon is dit jaar veranderd in Poëzieweek in Groningen, waarmee aangesloten wordt bij de Poëzieweek die in heel Nederland en Vlaanderen aandacht krijgt. Dit omdat ‘de laatste jaren, naarmate de landelijke Poëzieweek bekender werd, de organisatie steeds meer verwarring bemerkte onder dichters, organisatoren en journalisten: is het nou Poëziemarathon of Poëzieweek?’ Het organiseren van zoveel mogelijk poëzie-activiteiten binnen het tijdsbestek van de landelijke Gedichtendag en later de Poëzieweek, bleef – en blijft – overeind.

Kijk voor het hele programma: slaggroningen.nl

(Bron: slaggroningen.nl)

Reacties

article
773710
Poëzieweek in Groningen
Poëzie staat centraal in heel Nederland tijdens de de landelijke Poëzieweek, die vandaag start. De
https://groningen.nieuws.nl/evenementen-in-groningen/773710/poezieweek-in-groningen/
2019-01-31T12:45:10+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/30193116/Lilian-Zielstra-stadsdichter-van-Groningen-2017-2019-you-tube-beeldcitaat-Frits-Poelman.jpg
Evenementen in Groningen