VRIJDAG LABweek: ‘Vang de tijd’

Foto: Mariska de Groot

Bij Vrijdag start komende week, vanaf maandag 28 januari tot en met vrijdag 2 februari de LABweek. Amateurkunstenaars experimenteren deze week met het thema ‘Vang de tijd’, met beeld, muziek of theater.

“Tijdens de LABweek werken we op alle VRIJDAG-locaties vanuit het gemeenschappelijke thema Vang de tijd. Een week lang samen maken, onderzoeken en experimenteren. Dat doen we niet alleen binnen onze eigen lessen, maar ook in speciale werkplaatsen die vrij toegankelijk zijn. De uitkomsten hiervan worden gebruikt als bouwstenen voor een gesamtkunstwerk op de zaterdag”, aldus Maartje Ghijsen van het LABteam.

Het gesamtkunstwerk bestaat uit een expositie, voorstelling en presentatie. Het wordt op zaterdag 2 februari op de drie locaties van VRIJDAG gepresenteerd.

Expositie

Aan de Walstraat 34 wordt er de hele week gewerkt aan een installatie door het hele gebouw. Dit resulteert in een expositie die op zaterdag 2 februari van 14.00 tot 16.00 uur doorlopend is te zien.

Voorstelling

Op de theaterlocatie aan de Noorderbuitensingel 11 wordt een hoor- en schimmenspel getoond, gemaakt op de theaterversie van het succesvolle boek Stil de Tijd van Joke Hermsen. De voorstelling is op zaterdag 2 februari in twee theaterzalen te zien van 16.30 tot 17.30 uur.

Presentatie

Aan de Sint Jansstraat 7 worden de resultaten uit de LABweek bezongen, bespeeld en bespiegeld met streetdrums, minimal music, koorzang, orkest- en bigbandmuziek. De presentatie vindt zaterdag 2 februari van 18.30 uur tot 19.30 uur plaats in de Concertzaal en de oude kantine.

De toegang is gratis.

Voor meer informatie of als je mee wilt doen: bijvrijdag.nl/lab.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen