Uittips voor zaterdag 17 november

Foto: CC BY=SA 3.0/Wikipedia Commons/ Rudiniemeijer

Vandaag is de jaarlijkse De Sinterklaasintocht, maar ook naar het theater, nieuw- en verbouwbeurs, je bruiloft regelen, een streekmarkt bezoeken of naar de musical, er zijn veel mogelijkheden om erop uit te gaan.

Intocht Sinterklaas

Vandaag komt Sinterklaas met zijn Pieten naar Groningen. Ze komen aan in hun stoomboot bij roeivereniging De Hunze in de Zuiderhaven. Vervolgens maakt Sint-Nicolaas, gevolgd door een bonte stoet een rondtoer door de binnenstad.

Lees ook: Intocht Sinterklaas

Jonge Harten Theaterfestival

Voor de 21e keer vindt het Jonge Hartenfestival plaats, waarbij jonge theatermakers te zien zijn in veel theaters zoals het Grand Theatre en de Stadsschouwburg, maar ook op andere bijzonder pop-up locaties in Groningen. Dit jaar ‘een ongemakkelijke editie’ waarbij de thema’s ongemak en herkenning op veel verschillende manieren terugkomen met performance, dans, muziek, beeldend en fysiek theater. Kijk voor programmering en meer informatie: jongeharten.nl

Nieuwbouw/Verbouw XL

Dit weekend vindt Nieuwbouw/Verbouw XL plaats, de beurs van nieuw- tot verbouw met een informatief karakter en inhoudelijke activiteiten. Van nieuwbouwprojecten in en om Groningen tot antwoord krijgen op verhuis- of bouwvragen, advies en verschillende presentaties. De beurs is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur in MartiniPlaza. Kijk voor meer informatie: www.nieuwbouwxl.nl

Bruidsplaza Groningen

Alles op één dag regelen voor je bruiloft kan dit weekend bij Bruidsplaza Groningen. Op de bruidsbeurs zijn veel standhouders en modeshows. Bruidsplaza is te bezoeken vandaag van 14.00 uur tot 21.00 uur. Locatie: Hattrick’s Lounge FC Groningen, Boumaboulevard 41 in Groningen. Voor meer informatie: www.bruidsplazagroningen.nl

Evita

Dit weekend is de musical Evita te zien in MartiniPlaza. Een nieuwe, groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest.

Voor meer informatie: www.martiniplaza.nl

Streekmarkt Verhildersum

Vandaag is de Streekproductenmarkt Verhildersum in Leens te bezoeken. De markt wordt binnen gehouden, zodat het weer geen spelbreker is. Vandaag is ook Ria Loohuizen (‘wildplukster’ en schrijfster van diverse boeken) aanwezig, zodat bezoekers meer te weten kunnen komen over diverse eetbare paddenstoelen.

Daarnaast zijn veel vaste standhouders met heerlijk ambachtelijk brood, (h)eerlijke chocola, lekkere geitenkaas, worst, jam, chutneys, honing, eieren, boerenkazen, groente, fruit, pompoenen aanwezig op de Streekmarkt in de Museumboerderij Verhildersum. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen