Cursisten VRIJDAG spelen bij Het Houten Huis

Foto: VRIJDAG

Op zondag 11 november spelen zestig theatercursisten van VRIJDAG bij Het Houten Huis. Nou ja, bij Het Houten Huis… ze gaan op bezoek in het decor van ‘Muziek van Beneden’.

De cursisten maken daarin namelijk hun eigen voorstelling geïnspireerd op die van Het Houten Huis. De cursisten zijn 8 tot 12 jaar oud en volgen de theaterroutes Verbeelden en Beleven bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst in Groningen.

Het maken van een voorstelling is onderdeel van de theaterroutes bij VRIJDAG. “Op die manier worden kinderen gestimuleerd om theater te maken vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en fascinaties”, aldus Maartje Ghijsen, programmeur Theater bij VRIJDAG.

“Het is een prachtige kans om in het decor van een professioneel gezelschap te spelen en te zien hoe het er technisch in een theater aan toe gaat. Dat is echt een unieke en leerzame ervaring voor onze jonge theatermakers.”

Muziek van Beneden
De voorstelling borduurt voort op Muziek van Beneden, een familievoorstelling van Het Houten Huis over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt. Deze voorstelling ontving lovende recensies van onder andere het Dagblad van het Noorden, De Theaterkrant en De Volkskrant.

“Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.” – De Volkskrant****

Na afloop van Muziek van Beneden speelt de voorstelling van de cursisten van VRIJDAG.Koop een ticket voor Muziek van Beneden via MartiniPlaza.

Praktische informatie

  • Tijd: 13:00 – 14.00 uur (Muziek van Beneden)
  • Pauze: 14.00 – 14.30 uur
  • Tijd: 14.30 – 15.30 uur (Voorstelling VRIJDAG)
  • Locatie: MartiniPlaza (Springerzaal), Leonard Springerlaan 2, Groningen
  • Prijs: 15,00 euro
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen