Minisymposium over de toekomst van Beschermd Wonen & Opvang

Foto: Google Maps

Welkom in de Buurt organiseert donderdag 1 november een minisymposium over de toekomst van Beschermd Wonen. Alle betrokken partijen gaan in gesprek over de belangrijke vraag: ‘Hoe zorgen we er samen voor dat mensen die uitstromen uit Beschermd Wonen een eigen plek krijgen in de buurt?’

Dit minisymposium is onderdeel van Let’s Gro en wordt gehouden bij EM2 op het voormalig Suikerunieterrein.

Doel van de bijeenkomst

Steeds meer mensen stromen uit van Beschermd Wonen & Opvang naar zelfstandig wonen in de buurt. Tijdens het minisymposium wordt deze ontwikkeling vanuit verschillende hoeken ervaren en besproken. Aanwezige partijen, zoals onder andere zorgprofessionals, woningbouwcorporaties, gemeenten, ervaringsdeskundigen en burgers, worden uitgenodigd mee te denken. Dit is belangrijk, want de toekomst van Beschermd Wonen start nú!

Het programma in vogelvlucht

De dag wordt geopend door een ervaringsdeskundige. Zij neemt de aanwezigen op een verrassende manier mee in haar belevingswereld. Vervolgens zal een spreker een wetenschappelijke blik geven op de maatschappelijke beweging die gaande is en de beoogde toekomst.

In twee workshoprondes gaan de aanwezigen vervolgens zelf aan de slag. Tijdens de eerste workshopronde maken zij kennis met nieuwe innovatieve projecten die de ingezette ontwikkeling al in de praktijk brengen. Deze initiatieven doen mee aan Welkom in de Buurt, het innovatieatelier voor Beschermd Wonen en Opvang in de provincie Groningen. De initiatieven zullen zich presenteren en aanwezigen uitdagen met hen mee te denken. In de tweede workshopronde worden aanwezigen uitgedaagd na te denken over wat zij zelf (of met hun organisatie) kunnen doen om de beweging op een goede manier vorm te geven.

Ook deelnemen? Opgeven kan via het online aanmeldformulier.

Welkom in de Buurt

Het mini symposium wordt georganiseerd door Welkom in de Buurt. Dit is een project dat innovatie binnen de provincie Groningen stimuleert op het gebied van Beschermd Wonen en Opvang. Door het ontwikkelen én ondersteunen van initiatieven, willen zij hiermee de kans vergroten dat mensen vanuit Beschermd Wonen & Opvang op een geslaagde manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Welkom in de Buurt wordt in opdracht van de gemeente Groningen uitgevoerd door Buro Bries.

De aanvang is om 13.15 uur (inloop vanaf 13.00 uur) tot 17.00 uur.

Locatie

EM2, Suikerlaan 6 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen