Lucky Fonz III naar de Oosterpoort

Lucky Fonz III
Lucky Fonz III
Foto: De Oosterpoort

Lucky Fonz III komt vrijdag 22 maart naar De Oosterpoort in Groningen.

Hij is volgens 3voor12/VPRO één van de meest geliefde en invloedrijke live-artiesten van Nederland. Lucky Fonz III komt in 2019 terug naar de Nederlandse clubpodia.

Superlekker

Na de successen van zijn album In je Nakie en de theatershow Superlekker, vindt de Nederlandse singer-songwriter het weer tijd worden voor een clubtour langs de Nederlandse poppodia. Dat belooft een ouderwets feestje te worden. De live-shows van Lucky Fonz III zijn berucht om hun unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Live-favorieten

Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop hits als Ik heb een meisje, Jongens en Linde met een E. In februari komt het nieuwe album van Lucky Fonz III uit op het label Top-Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop de live-favorieten als Machteloos en App me.

Veelzijdige artiest

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Als live-performer veroverde Lucky het festivalpubliek op onder meer Lowlands en Pinkpop, maar stal hij ook de harten van het cabaretpubliek met zijn theatershows. Ook op TV maakte hij furore; als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer van De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen.

Lucky Fonz III

Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain, door The New York Times omschreven als “a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession”.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen