Uittips voor zaterdag 6 oktober

Foto: Publiek Domein

Groningen staat in het teken van Weekend van de Wetenschap en Kinder Oktobermaand, ook de Streekmarkt Nienoord, de Herfstfair Haren en Ploegen bij Verhildersum is te bezoeken.

Weekend van de Wetenschap

In Groningen kan je op avontuur en de wondere wereld van wetenschap en techniek ontdekken tijdens het Weekend van de Wetenschap, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven.

Zpannend Zernike is de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken. Zpannend Zernike vindt zaterdag plaatst in de binnenstad plaats.

In Groningen in het Universiteitsmuseum, het Academiegebouw, het UMCG en bij de Jonge Onderzoekers is een programma met demonstraties, informatie en veel om zelf te doen. André Kuipers bezoekt zaterdagmiddag het Wetenschapsfestival van de Young Academy Groningen in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kijk voor alle activiteiten en programma op zpannendzernike.nl

Oktobermaand Kindermaand

Kinderen tot en met 12 jaar hebben de hele maand oktober elk weekend gratis toegang tot verschillende culturele organisaties.

Vandaag is het inloopatelier bij het Groninger Museum te bezoeken met gratis activiteiten zoals maquettes bouwen, Ploeg portret schilderen, vouwstenen en een ontdekkingskast met leuke spellen en opdrachten.

Bij De Jonge Onderzoekers kunnen vandaag spannende technische werkstukjes gemaakt worden en kan kennisgemaakt worden met programmeren.

Tijdens Zpannend Zernike Zaterdag in het Universiteitsmuseum Groningen zijn de volgende activiteiten: Botten opgraven, tekenen met Romy en meer leuke doe-activiteiten.

Voor meer informatie en activiteiten: kindermaand.nl

Streekmarkt Nienoord

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt de Streekmarkt Nienoord gehouden van 10.00 tot 16.00 uur op het erf van Boerderij Oosterheerdt, tegenover de Rabobank in Leek.​

Deze zaterdag staat de jaarlijkse jamwedstrijd op het programma. Verder zijn lokale producten als honing, brood, eieren, worst, groenten en nog veel meer te vinden op de streekmarkt.

Herfsfair Haren

Voor de 11e keer wordt een sfeervolle en landelijke herfstfair georganiseerd in en rond de boerderijschuur in Haren. Er is een divers aanbod met leuke, mooie en lekkere dingen helemaal in het teken van de herfst.

Onder andere lifestyle, brocante, kransen, bonbons, bloembollen, delicatessen, sieraden, tassen, sjaals is te vinden op de herfstfair. Ook is er een gezellig terras met achtergrondmuziek.

Vandaag is de fair te bezoeken van 10.30 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Locatie: Rijksstraatweg t/o Shell/esserberg, 9752 AA Haren. Voor meer informatie: agilharen.nl

Ploegen op Landgoed Verhildersum Leens

Vandaag worden de landerijen bij museum Landgoed Verhildersum bij Leens weer winterklaar gemaakt. Al vroeg, vanaf 9 uur, worden de paarden voor de ploeg gespannen en worden de oude tractoren opgestart om dit karwei te klaren. De akkers bij Verhildersum worden klaargelegd om de winter in te gaan, zodat volgend voorjaar weer gezaaid en later dat jaar geoogst kan worden.

Vroeger was paardenkracht onontbeerlijk op de boerderij. Rond de jaren 50 namen tractoren steeds meer het werk van de paarden over. Het is tegenwoordig een bijzonderheid is om paarden op het veld aan het werk te zien. Voor meer informatie: verhildersum.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen