Eerste namen jubileumeditie Latin Dance Night bekend

Foto: © De Oosterpoort

De eerste namen voor de jubileumeditie Latin Dance Night zijn bekend. Cubaans salsa-orkest Los Van Van (Cuba) en superster Mika Mendes (Frankrijk, kizomba) zijn bevestigd voor de 25ste editie van het grootste Latin muziek- en dansfestival in noord Nederland.

Tropische sferen

Op zaterdag 17 november wordt samen met een heleboel Latinmuziek-liefhebbers de 25ste editie van Latin Dance Night in De Oosterpoort gevierd. (Inter)nationale Latin-sterren, DJ’s en dansers zorgen voor tropische sferen in herfstig Groningen.

Bereid je voor op de jaarlijkse dosis zonnige muziek: salsa, son, timba, merengue, bachata, kizomba, ritmo kombina, kaseko y mas! Lekker Caribisch eten en dito cocktails, wervelende Latinshows en swingende dansworkshops maken het programma compleet. Ook voor de muziekliefhebbers en concertbezoekers die (nog) niet zo bekend zijn met dansen kan ’s middags meegedaan worden met leuke dansworkshops op verschillende niveaus en in verschillende stijlen, waaronder salsa en kizomba. Dit is gratis op vertoon van je Latin Dance Night ticket.

Programma

Los Van Van

Dit legendarische, 16-koppige salsa-orkest uit Havana, Cuba is een ware salsa-explosie. Al meer dan 40 jaar draaien ze op volle toeren mee in de top, met hun aanstekelijke en tijdloze mix van traditionele Cubaanse muziek, Afro-Cubaanse ritmes, funk en jazz.

Los Van Van bestaat tegenwoordig uit een combinatie van de beste muzikanten van het eerste uur, en nieuwe Cubaanse talenten. Onder leiding van zoon Samuel Formell brengt de band een hommage aan zijn vader, oprichter Juan Formell.

Mika Mendes

De sensuele, swingende kizomba is als muziek- en dansvorm niet meer weg te denken uit het Latin-assortiment. Sterker nog, het uit Angola afkomstige, via Portugal in Europa verspreide genre is immens populair, en mag dus zeker niet ontbreken op Latin Dance Night.

Met Mika Mendes haalt het festival een ware kizomba superster naar De Oosterpoort. Sinds 2001 timmert de zanger al aan de weg, en via samenwerkingen met grote namen als Philip Monteiro, Nichols en Nelson Freitas bereikte hij het grote publiek. Zijn debuutalbum ‘Mika Mendes’ kwam uit bij het bekende kizomba-/zouklabel Sushiraw, en zijn single ‘Mágico’ is een anthem voor kizomba-liefhebbers wereldwijd. Dat wordt een intieme en zwoele show…

Meer acts volgen binnenkort.

De aanvang is van 20.00 uur tot 3.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen