Zomerstad: gratis programma voor kinderen tijdens zomervakantie

28 jul 2018, 16:35 Er op uit & Evenementen
centraal punt zomerstad 2018 marketing groningen
De binnenstad van Groningen is vanaf vandaag, zondag 29 juli tot en met 12 augustus omgetoverd tot speel- en ontdekparadijs voor jong en oud.
Tijdens deze twee weken in de zomervakantie staat een uitgebreid programma op de agenda boordevol creatieve, spectaculaire en leerzame activiteiten voor het hele gezin.

Programma

Zomerstad start vandaag met Groningen on Air. De Grote Markt en de Ossenmarkt worden omgetoverd tot een uitbundig kinderparadijs, met maar liefst 42 springkussens en stormbanen.
De twee weken daarna kan er volop worden meegedaan worden aan allerlei activiteiten voor het hele gezin. Maak bijvoorbeeld de mooiste creaties van afvalmateriaal, doe mee met Levend Stratego of neem een kijkje achter de schermen op plekken waar je normaal gesproken niet mag komen tijdens het onderdeel Achterkant van de stad.
Nieuwsgierige kinderen kunnen wetenschappelijke proefjes doen, of hun creativiteit de vrije loop laten door mee te doen aan een toneelstuk of een stoepkrijtkunstwerk te maken.
Zomerstad is speciaal bedoeld voor gezinnen die in Groningen verblijven tijdens de zomervakantie.
Twee weken lang is de Vismarkt het centrale punt van Zomerstad. De herkenbare Zomerstad Centraal container is het verzamel- en informatiepunt en fungeert als één van de activiteitenlocaties.

Afsluiting

Zomerstad wordt afgesloten op zondag 12 augustus met een indoor speeltuin op de Ossenmarkt met tal van outdoor klim-, klauter- en springtoestellen. Na afloop kan genoten worden van een verfrissend ijsje.
De activiteiten vinden plaats tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Voor sommige activiteiten is inschrijving noodzakelijk. Kijk voor het volledige programma op: www.zomer.groningen.nl/zomerstad