Kaartverkoop Noorderzon start vandaag om 12.00 uur

Foto: © Niels Knelis Meijer

De kaartverkoop voor de 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen start vandaag, maandag 23 juli om 12.00 uur. Noorderzon vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen.

Programma Noorderzon

Het programma is compleet. Naast het interdisciplinaire hoofdprogramma uit alle delen van de wereld, is er een programma met noordelijke makers, een veelzijdig muziekprogramma, een uitgebreid contextprogramma, het letterenfeest Literaturia, het festival voor de jongste bezoekers Rotor en een containerprogramma vol kleine voorstellingen.

Verdeeld over elf dagen festival en over veel locaties in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen is een veelkleurige en avontuurlijke waaier aan initiatieven en samenwerkingen, van bijzonder werk uit China tot aan taboedoorbrekend Russisch Roulette en van inspirerende lezingen tot aan een wandeling van een man en zijn ezeltje. Van een kinderprogramma tot aan een programma voor ouderen en van een hele dag naar een meesterwerk in Duitsland tot aan meer dan 50 vrij toegankelijke concerten.

Nieuw: Mystery Voorstelling

Naast de populaire Mystery Route, waarbij bezoekers een route door het programma van Noorderzon kunnen nemen zonder dat zij van tevoren weten waar zij naartoe gaan, introduceert Noorderzon dit jaar ook de Mystery Voorstelling. Voor € 12,50 krijgen bezoekers een voorstellingskaartje én twee drankjes en kiest Noorderzon een spannende voorstelling uit het hoofdprogramma voor hen uit.

Online kaartverkoop

De online kaartverkoop voor vrijwel het gehele programma van Noorderzon start vandaag om 12.00 uur via www.noorderzon.nl.

Offline kaartverkoop

Een tijdelijk Ticket- en Informatiepunt opent van woensdag 1 tot en met zaterdag 18 augustus in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11. Dit punt is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 tot 17.30 uur. Vervolgens opent op maandag 20 augustus de Centrale Kiosk in het Noorderplantsoen. Tijdens het festival komen daar ook Kiosk Noord en Kiosk Zuid bij.

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Voorstellingen vinden plaats in tenten en op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Voor meer informatie en het programma: noorderzon.nl/programma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen