Uittips voor zondag 8 juli

Foto: Archief De Redactie

Van lekker eten bij Culinaire Verleiding tot Cider Proeverij bij EM2, Zeldzaam Mooi Markt, het Rozenfestival en een huifkartocht langs kwelders en zeehonden zijn mogelijkheden om erop uit te gaan.

De Culinaire Verleiding

Het Noorderplantsoen staat dit weekend in het teken van De Culinaire Verleiding. Lekker eten, een drankje, livemuziek en vertier voor kinderen, rondom de vijver staat het vol met foodtrucks en eetkraampjes. Van Surinaamse roti en Hollandse runderstoofpot tot biologisch en lekker ongezond. Vandaag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Lees ook: De Culinaire Verleiding in Noorderplantsoen.

Zeldzaam Mooie Markt

Vandaag is de elfde editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

Op deze bijzondere markt met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils, van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, kleding en nog veel meer. Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting met oude vinyl singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

De Zeldzaam Mooi Markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

EM2: X Doggerland Craft Cider Proeverij

Vandaag staat EM2 in het teken van een proeverij van het verfrissende en fruitige elixer ‘Cider’. Sinds dit voorjaar is Groningen een ciderbrouwerij rijker, de Doggeland Craft Cider. Dogger maakt hun cider gemaakt van appels die ‘over’ zijn van appelbomen bij mensen thuis. Dus cider met appels uit de regio. Op het programma staat een proeverij van de volgende ciders, van puur natuur tot cider met honing en tonen van vanille en whiskey. Naast de cider zijn er ook lekkere en bijpassende hapjes verkrijgbaar. De proeverij is van 16.00 uur tot 22.00 uur. Locatie: EM2 Groningen, Energieweg 10 in Groningen. Kijk voor meer informatie: em2groningen.nl

Rozenfestival

Ook vandaag is het Rozenfestival in het Rosarium van Winschoten te bezoeken. Het festival bestaat uit vijf onderdelen: de traditionele Groenmarkt, een muziekpodium, een foodplein, een kinderplein en een cultuurplein. Bezoekers kunnen genieten van een gemoedelijke sfeer, mooie muziek, heerlijke eten, het uitgebreide kinderplein en prachtige voordrachten door dichters.

Op de Groenmarkt zijn tuinplanten, tuinmeubelen en gereedschap te vinden. Ook is er een kraam van het Groninger Landschap, waar informatie te verkrijgen is en diverse activiteiten, zoals braakballen pluizen en vogelhuisjes timmeren. De openingstijd is van 10.00 uur tot 18.00 uur. Locatie: Rosarium Winschoten, Parklaan 1a in Winschoten.

Huifkartocht Zeehondencentrum en Het Groninger Landschap

Het landschap verkennen en een bezoek brengen aan de zeehonden kan vandaag met de huifkar. Het vertrek is vanaf het Zeehondencentrum naar Bezoekerscentrum Waddenkust van stichting Het Groninger Landschap, waar een film getoond wordt over het Waddengebied. Vervolgens gaat de huifkartocht langs Groninger dijken en kwelders, waarbij onderweg van alles wordt uitgelegd over het bijzondere landschap en de zeehonden die hier regelmatig te vinden zijn.

De excursie is van 14.00 uur tot 16.00 uur

Reserveren kan online via de website van Zeehondencentrum Pieterburen of aan de balie van Zeehonden Centrum Pieterburen.

Voor meer informatie: zeehondencentrum.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen