Uittips voor zondag 10 juni

Foto: GasTerra Ladiesrun Groningen

Ook vandaag zijn er verschillende mogelijkheden om erop uit te gaan, zoals de 11e GasTerra Ladiesrun, een zomerse Sterrebos Live, Rapalje Zomerfolk Festival, Shaky Grounds Festival Groningen en het Quiltfestival Noord-Groningen.

GasTerra Ladiesrun Groningen

De 11e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen vindt vandaag plaats.

De tweeduizend vrouwen komen tijdens de GasTerra Ladiesrun in actie voor Pink Ribbon. Deelneemsters doen mee aan de afstanden 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km met start en finish op de Vismarkt.

In totaal nemen ook negen atleten van Team 4 Mijl deel aan de 5 km. De winnares van vorig jaar Jacelyn Gruppen zal onder andere strijden tegen haar teamgenoten Elisa de Jong en Ellen Jansen, de respectievelijk nummers twee en drie van 2017. Daarnaast zullen Lynn van der Schaaf, Sofie Lovdal, Jolien de Waard en Suzanne Voorrips vooral de strijd aangaan met elkaar en de winnaars van vorig jaar. De start is om 13.00 uur.

Het hele programma is te vinden op www.ladiesrungroningen.nl.

Sterrebos Live

Deze zondag staat er opnieuw een Sterrebos Live op het programma. Van 14.30 uur tot 17.00 zijn er optredens van SQUEEZE-IT van rockende TexMex klassiekers tot Rowen Heze en Johnny Baby met live reggaei muziek in de muziekkoepel.

De serie zondagmiddagconcerten worden georganiseerd door Wijkorganisaties Helpman, Oosterpoort en Herewegbuurt. Bij twijfelachtig weer kan het concert worden afgelast. Kijk voor meer informatie: wijkhelpman.nl

Rapalje Zomerfolk Festival

In het Stadspark vindt dit weekend voor het zesde jaar het Rapalje Zomerfolk Festival plaats. Het festival in Keltische sferen biedt bands uit binnen en buitenland, een uitgebreide markt en verschillende activiteiten. Het Rapalje Zomerfolk Festival heeft een uitgebreid muziekprogramma. Iternationale en nationale bands en acts, een markt met voor elk wat wils en verschillende activiteiten en workshops. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Onder andere The Cooking Highlander staat weer klaar met een barbecue vol lekkernijen.

Vandaag van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Locatie

Stadspark Groningen, Paviljoenlaan 5in Groningen

Voor meer informatie: zomerfolk.nl

Science en Hi-Techdag bij de Jonge Onderzoekers

Er zijn genoeg makers die gave dingen maken. Op tv en YouTube zie je hun Robots, 3D-printers, games, machines, modellen en proefjes en nog veel meer, er zijn genoeg makers die gave dingen maken. Op de Science en Hi-Tech dag leren jonge en volwassen Onderzoekers je het allereerste begin. Iedereen kan meedoen aan de activiteiten. Verschillende afdelingen en cursussen presenteren zich van 12.00 uur tot 16.00. De toegang is gratis.

Locatie: De Jonge Onderzoekers, Dirk Huizingastraat 13 in Groningen.

Voor meer informatie: djog.nl

Shaky Grounds Festival Groningen

Het driedaagse Shaky Grounds festival vindt dit weekend plaats in het kader van 100 Jaar de Ploeg. Aan de Praediniussingel 59 presenteren Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool Groningen) samen een audiovisueel en interactief festival met muziek, performances en beeldende kunst. Kijk voor meer informatie: www.hanze.nl/shakygrounds.

Quiltfestival Noord-Groningen in historische kerkjes

In Noord-Groningen vindt dit weekend het Quiltfestival plaats. In dertig kerkjes, molens en dorpshuizen worden honderden ‘kunstwerken’ tentoongesteld. In bijna dertig locaties, van de Antoniuskerk in Kantens tot het dorpshuis in Oldenzijl en ’t Schathoes van de Menkemaborg in Uithuizen, worden ze geëxposeerd. Er zijn fietsroutes langs de historische plekken.

Naast de verschillende exposities in kerken, molens en dorpshuizen is er in de Op Roakeldaishal in Warffum ook een textielmarkt. Een gezellige markt met een uitgebreid en divers aanbod van creatieve artikelen.

Voor meer informatie en de locaties: www.quiltfestival.nl/nl/locaties-en-routes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen