Uittips voor zaterdag 9 juni

Foto: De Redactie

Van Ommelander Markt tot Open Torendag, het Rapalje Zomerfolk Festival, het Shaky Grounds Festival en het Quiltfestival Noord-Groningen zijn een aantal mogelijkheden vandaag om erop uit te gaan.

Ommelander Markt

Vandaag vindt de Ommelander Markt plaats van 10.00 uur tot 17.00 op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Vanaf deze zaterdag vindt de gezellige streekmarkt met (H)eerlijke producten uit de regio elke tweede en vierde zaterdag van de maand plaats.

Vandaag zijn er naast het gebruikelijke aanbod van brood, vlees, eieren, kaas, zuivel, pasta, soepen, taarten, honing, wol en handgemaakte producten ook jaargetijde groenten te over, zoals doperwten, kapucijners, witte en roze tuinbonen, sperziebonen, spekbonen, nieuwe aardappelen, palmkool, en nog veel meer. Kijk voor meer informatie: ommelandermarkt.nl

Open Torendag

Vandaag is het in de provincie Groningen Open Torendag. Een aantal kerktorens in stad en ommeland openen van 13.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. De torens zijn te beklimmen en de uurwerken, luidklokken en carillons zijn van dichtbij te bewonderen.

Het initiatief van de Stichting Klokkenspel Groningen (SKG), wordt elk jaar op de middag van de tweede zaterdag in juni georganiseerd.

Jubileum

De stichting bestaat dit jaar 25 jaar en viert dit met een Luidklokkenestafette. Op maar liefst 65 plaatsen in de provincie Groningen wordt vijf minuten lang de klok of klokken geluid volgens een vooraf vastgesteld schema. Vanuit drie plaatsen aan de rand van de provincie ontstaan zo drie routes waarop het klokluiden aan elkaar wordt doorgegeven totdat om 16.30 uur de Groninger Martinitoren als centraal punt wordt bereikt waarop de eindluiding met het geweldige 12-gelui zal plaatsvinden. De toegang is gratis. Lees ook: Stichting Klokkenspel Groningen jubileert

Rapalje Zomerfolk Festival

In het Stadspark vindt dit weekend voor het zesde jaar het Rapalje Zomerfolk Festival plaats. Het festival in Keltische sferen biedt bands uit binnen en buitenland, een uitgebreide markt en verschillende activiteiten. Het Rapalje Zomerfolk Festival heeft een uitgebreid muziekprogramma. Iternationale en nationale bands en acts, een markt met voor elk wat wils en verschillende activiteiten en workshops. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Onder andere The Cooking Highlander staat weer klaar met een barbecue vol lekkernijen.

Openingstijden festival

zaterdag 9 juni 2018: 12:00 – 00:00 uur
zondag 10 juni 2018: 12:00 – 20:00 uur

Locatie

Stadspark Groningen, Paviljoenlaan 5in Groningen

Voor meer informatie: zomerfolk.nl

Shaky Grounds Festival Groningen

Het driedaagse Shaky Grounds festival vindt dit weekend plaats in het kader van 100 Jaar de Ploeg. Aan de Praediniussingel 59 presenteren Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool Groningen) samen een audiovisueel en interactief festival met muziek, performances en beeldende kunst. Kijk voor meer informatie: www.hanze.nl/shakygrounds.

Quiltfestival Noord-Groningen in historische kerkjes

In Noord-Groningen vindt dit weekend het Quiltfestival plaats. In dertig kerkjes, molens en dorpshuizen worden honderden ‘kunstwerken’ tentoongesteld. In bijna dertig locaties, van de Antoniuskerk in Kantens tot het dorpshuis in Oldenzijl en ’t Schathoes van de Menkemaborg in Uithuizen, worden ze geëxposeerd. Er zijn fietsroutes langs de historische plekken.

Naast de verschillende exposities in kerken, molens en dorpshuizen is er in de Op Roakeldaishal in Warffum ook een textielmarkt. Een gezellige markt met een uitgebreid en divers aanbod van creatieve artikelen.

Voor meer informatie en de locaties: www.quiltfestival.nl/nl/locaties-en-routes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen