Uittips voor het Pinksterweekeinde

Vlaggetjesdag 2017.
Vlaggetjesdag 2017.
Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Harry}

Dit Pinksterweekeinde zijn er vele activiteiten om er op uit te gaan. Hieronder staat een overzicht van een aantal mogelijkheden. Van de jubileumeditie van het MultiCulinair Foodfestival, de Meikermis tot Pinksterfeesten in Delfzijl, Zoutkamp en Leek. Ook is de Pinkster-Planten Markt te bezoeken.

MultiCulinair Foodfestival

De 5e jubileumeditie van het ‘MultiCulinair Food Festival’ vindt dit weekend plaats op het Bernouilliplein in Groningen. Het MultiCulinair Food Festival bracht in 2014 als eerste festival Foodtrucks in 2014 naar Groningen.

Het Bernoulliplein wordt omgetoverd tot een gezellig openluchtrestaurant met eten, drinken van verschillende foodtrucks, live muziek en workshops.

Gedurende het Pinksterweekeinde kan men genieten van een ongekend culinair spektakel voor jong en oud waar een ruime selectie en streetfood chefs hun keuken komen presenteren. Verschillende gerechtjes uit alle delen van de wereld, zoals Surinaams, Grieks, Indisch, Amerikaans en Armeens is een kleine selectie van de keukens die gepresenteerd worden.

Ook zijn er DJ’s en bands voor de muzikale sfeer en een springkussen voor de jongste bezoekers.

Het festival op zaterdag 19 mei te bezoeken van 12.00 uur tot 23.30 uur. Eerste en tweede Pinksterdag, zondag 20 en maandag 21 mei is het festival geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur.

Voor meer informatie: www.multiculinairfestival.nl

Meikermis

Ook de Mei kermis is nog te bezoeken dit weekend tot en met Tweede Pinksterdag. Op de Grote Markt en Vismarkt zijn attracties als de Break Dance, Super Mouse, Botsauto’s, Booster Maxxx en het Reuzenrad En de primeur dit jaar is de Reactor op de Grote Markt, waarvoor je een sterke maag moet hebben. Op de Ossenmarkt is de nostalgische kermis met onder andere een ouderwetse podiumzweefmolen, een mini-reuzenrad, de bootjesmolen, de Cakewalk en de Calypso.

De openingstijden zijn zaterdag van 12.00 uur tot 1.00 uur, zondag van 13.00 uur tot 24.00 uur en maandag van 13.00 uur tot 19.00 uur. De nostalgische kermis op de Ossenmarkt is zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en maandag van 13.00 uur tot 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie: kermisingroningen.nl

Pinksterfeesten Delfzijl

In Delfzijl worden voor de 142ste keer de jaarlijkse Pinksterfeesten gevierd. Talloze activiteiten zijn te bezoeken van roeiwedstrijden tot havenrondvaarten, kermis en veel muziek. Op zaterdag is voor het eerst Volle Kracht Over De Gracht. Op 1ste Pinksterdag is het Zotte Zondag op de Havenboulevard en maandag is het jaarlijkse dijkfeest met onder meer Lil’Kleine, Papa di Grazzi en Pieter van der Zweep. Kijk voor alle activiteiten en informatie op pinksterfeesten.info

Pinksterfeest en Vlaggetjesdag Zoutkamp

In Zoutkamp vinden dit weekend de pinksterfeesten plaats. Tijdens het traditionele visserijfeest zijn er tal van activiteiten van markten, demonstraties, kermis op en rond het dorpsplein en livemuziek in de binnenhaven en de cafés. Hoogtepunt van de festiviteiten is Vlaggetjesdag op Pinkstermaandag met onder andere een grote braderie. Bijna de gehele Zoutkamper vloot met ongeveer 25 met vlaggetjes versierde garnalenvisserboten liggen ‘binnen’.

Kijk voor alle activiteiten en informatie: pinksteren-zoutkamp.nl

Pinksterfeesten in Leek

Leek staat dit weekend in het teken van de Pinksterfeesten in Leek, met muziek, een grote kermis en op maandag de traditionele Pinkstermarkt en het Flinke Pink Festival. Elke dag heeft een ander muziekthema. Kijk voor alle activiteiten op pinksterfestivalleek.nl.

Pinkster-Planten Markt

Op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei organiseert Tuingoed Foltz in Meeden de Pinkster-Planten-Markt. Van eenjarigen tot eeuwenoude ornamenten en brocante staan centraal tijdens de markt.

Oude tuinbanken en bistrosets, hekwerken, oude en nieuwe potterie en ook honderden eenjarigen, Dahlia’s en kruiden, maar ook een wandeling door de bostuin toont een enorme collectie Epimediums (elfenbloemen).

Alle dagen wordt om 14.00 uur een rondleiding gegeven door de bos- en Epimedium-tuin, waarbij ook de moerbedden, de jungletuine en diverse schaduwtuinen wordt aangedaan. Al wandelend worden plantentips gegeven.

Alle dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: tuingoedfoltz.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen