MY BABY naar De Oosterpoort in Groningen

MYBABY.
MYBABY.
Foto: © Sven Signe

MY BABY komt donderdag 25 oktober naar De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop start vrijdag 11 mei om 10.00 uur.

Het heeft niet lang geduurd tot het psychedelische bluesrock trio MY BABY uit Amsterdam de wereld veroverde én betoverde met hun moeras-blues en funk overgoten sound. In 2015 waren ze het voorprogramma van Seasick Steve en er volgden vele uitverkochte solo-shows. Eerder stond de band al in Vera, De Spieghel en De Oosterpoort.

MY BABY

MY BABY is een trio gevormd door de Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyck, aangevuld met gitarist Daniel ‘Da Freez’ Johnston uit Nieuw-Zeeland. Na samen onder de naam The Souldiers getourd te hebben besloot de band in 2012 met MY BABY een compleet nieuwe weg in te slaan: soulfunk werd bluesrock.

Hypnotische kracht

In de nummers van MY BABY klinkt de hypnotische kracht van spirituele gospel, voodoo muziek en sjamanistische rituelen door. De band duikt in de roots van deze muziek, die enkele duizenden jaren geleden gevonden kunnen worden.

Prehistoric Rhythm

Na maanden hard werken presenteert het trio hun derde album ‘Prehistoric Rhythm’. Op dit album laat de band een mix van hypnotiserende beats, stralende soulvolle vocals en psychedelische riffs horen op een bedje van rootsy blues en uitgeproken funk.

Meer dan 400 shows op 4 continenten

In de afgelopen drie jaar stond MY BABY op festivals als Lowlands, Pinkpop, Glastonbury, Sziget, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross en Noorderzon. In 2016 won de band een Edison Pop Award voor hun tweede album Shamanaid. Na meer dan 400 shows op 4 continenten komt het trio terug naar De Oosterpoort met hun dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen