Uittips voor zaterdag 5 mei

Foto: Archief De Redactie

Vandaag tijdens bevrijdingsdag is het Leutje Festival op Bernouilliplein, Bevrijdingsfestival in het Stadspark en de streekprductenmarkt Nienoord te bezoeken vandaag.

Leutje Festival op Bernouilliplein

Op het Bernouilliplein vindt zaterdag 5 mei de dertiende editie van het Leutje Festival plaats. Het festival wordt geopend door wethouder Roeland van der Schaaf.

Kinderactiviteiten staan centraal in het programma. Er is van 9.00 uur tot 17.00 uur een vrijmarkt voor kinderen, er zijn workshops op gebied van creativiteit, zoals onder meer van de Groningen Ukulele Society Band en Circus Santelli. Ook is er een draaimolen en luchtkussen en de nodige eet- en drinkgelegenheden.

Daarnaast is er een uitgebreid muzikaal programma met optredens van artiesten die verbonden zijn met de buurt.

Kijk voor het hele programma en meer informatie: www.bernoulliplein.nl

Bevrijdingsfestival Stadspark

Deze zaterdag is het Bevrijdingsdag in Groningen. In Stadspark wordt op 5 mei onze vrijheid gevierd. Verspreid over zes podia treden ruim 50 acts op. Tussen 12.00 uur en 23.59 uur kunnen festivalgangers zich vermaken met muziek, kunst en theater. Er zijn onder andere optredens van Triggerfinger, 2manydjs, Aurora, De Likt, Jungle by Night, Joost, Famke Louise en helikopteract Ronnie Flex.

Ghet bevrijdingsfestival in Groningen besteed aandacht aan het thema: Geef vrijheid door. Ook voor kinderen zijn er activiteiten als broodjes bakken, rijden op een pony, meedansen tijdens een workshop, geschminkt worden en lol maken in de draaimolen.

Behalve op de main stage treden lokale en regionale artiesten op bij Podium Noord en Local Heroes. Bij het podium Dansen bij de Bus ligt de focus op actuele dj’s. Op de Sena Performers Stage zie je jaarlijks hét overzicht van de meest actuele urban acts met onder meer Famke Louise, Joost, Frenna, Jacin Trill en Stuk.

Dit jaar heeft de Weide Wereld haar eigen mini-foodtruckfestival met eten en drinken uit alle windstreken.

De toegang is gratis. Het is heerlijk weer om het festival te bezoeken.

Voor alle informatie en het programma: bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Streekproductenmarkt Nienoord

Iedere eerste zaterdag vindt de streekproductenmarkt Nienoord in Leek plaats en kent verschillende thema’s. In de kramen van de markt zijn bijzondere en lekkere producten uit Leek en omstreken te vinden.

Producten als jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap zijn in de omgeving van Leek geteeld, gekweekt of bereid.

Wol staat centraal op de markt van mei. In de stal van de boerderij kan gekeken worden hoe de schapen worden geschoren. Ook kunnen bezoekers zien wat met het duurzame product wol gemaakt kan worden.

De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie en overzicht van de standhouders: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen