Lezing Henry J. Alles over interdisciplinair werken

Once Upon a Time in het Veen (2014), waaruit het idee voor TAIR is ontstaan.
Once Upon a Time in het Veen (2014), waaruit het idee voor TAIR is ontstaan.
Foto: Henry Alles - VRIJDAG

Kunstenaar Henry J. Alles geeft donderdag 19 april een lezing over interdisciplinair werken bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Alles (1965) is geboren in Groningen en is initiator van Portable Artist In Residence (PAIR) en Tiny Artist In Residence (TAIR).

Na een studie Zoetwater Ecologie verzeilde hij in de wereld van beeldende kunst en theater. Inmiddels is kunstenaar Henry J. Alles initiator van Portable Artist In Residence (PAIR) en Tiny Artist In Residence (TAIR), waarbij hij kunstenaars uitnodigt hun visie los te laten op het landschap.

Vandaag, donderdag 19 april deelt Alles zijn eigen visie. De lezing maakt deel uit van de lezingenserie Gemengd Bedrijf.

Organisator Wim Bosch: “De nieuwe lezingenserie bij VRIJDAG gaat over interdisciplinair werken. We hebben vier interdisciplinaire kunstenaars uitgenodigd die komen vertellen over hun werk, werkwijze, referenties en inspiratiebronnen. Allen hebben uiteenlopende praktijken en visies, maar wat hen bindt is hun vrije manier van werken. Geen van allen heeft zich vastgeklonken aan één methode, omgeving of medium. Afhankelijk van het onderwerp en de omstandigheden kiezen zij hun gereedschappen en methodes.”

Henry J. Alles

Henry J. Alles (1965) is geboren in Groningen. Hij is autodidact, maar studeert momenteel voor een master Theatre Practices aan ArtEZ University of the Arts in Arnhem. Alles woont in Arnhem en Groningen. Aanvankelijk organiseerde hij concerten en produceerde hij films, geluidskunst, kunstconcepten en zelfs kunstlolly’s.

Van 2005 tot 2015 was Alles artistiek leider en uitvoerend producent bij de PeerGrouP, het locatietheatergezelschap van Noord-Nederland waarin thema’s van het platteland en samen-werking met bewoners de rode draad vormen.

Aandacht voor het landschap en het lokale is ook zichtbaar in de door hem vanaf 2015 geïnitieerde mobiele verblijfplaatsen voor kunstenaars onder de noemer Portable Artist In Residence (PAIR) en Tiny Artist In Residence (TAIR), kleine inzetbare verblijfplaatsen voor kunstenaars voor verkenning van het landschap.

Praktische informatie

De lezing begint om 20.00 uur bij VRIJDAG, aan de Walstraat 34 in Groningen. De entree bedraagt 7,50 euro. (Studenten en cursisten bij VRIJDAG betalen 5 euro).

Aanmelden en meer informatie via bijvrijdag.nl/lezing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen