Bloemenjaarmarkt 2018 in Groningen

Foto: Archief De Redactie

Vandaag, op Goede Vrijdag, de laatste vrijdag voor Pasen, wordt de binnenstad van Groningen traditioneel omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland.

De Bloemenjaarmarkt, ook wel ‘Bloemetjesmarkt in de volksmond genoemd, trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

De Bloemetjesmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, met verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren.

Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

Bloemendepot

Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt. Bezoekers kunnen tussen 9 uur en 18 uur de gekochte waren gratis in bewaring geven en verder slenteren over de markt.

Parkeren

Parkeren kan op één van de 5 P+R-terreinen rondom de stad Groningen. Volg hiervoor de speciale borden met ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’. Met een bus worden bezoekers snel naar de binnenstad van Groningen gebracht.

Ook zijn er verschillende parkeergarages rond de Bloemenjaarmarkt.

Openbaar Vervoer

Met Q-link blauw en paars, de lijnen 3, 4 en 5 kan vanaf het Hoofdstation Groningen gereisd worden naar de Grote Markt. Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/gd

Fietsers kunnen de fiets plaatsen in één van de gratis rijwielstallingen. Klik hier voor de verschillende fietsenstallingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen