Whiskyfestival in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: © Harold Koopmans

Het jaarlijkse Whisky Festival Noord Nederland met een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland vindt plaats van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart in de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen. Het festival trekt traditioneel duizenden bezoekers naar de monumentale kerk.

Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en behalve voor de echte whiskykenner ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker.

Er zijn in de middeleeuwse Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers en belangrijke whiskyschrijvers signeren hun boeken.

Proeverijen

Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er arrangementen met een luxe proeverij. Ook zijn er dit weekend veel internationaal bekende schrijvers aanwezig, zoals Hans Offringa, Gordon Muir en Martine Nouet.

Der Aa-kerk

Het Whiskyfestival wordt zoals gebruikelijk weer gehouden in de Der Aa-kerk. De middeleeuwse kerk is onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen.

Programma

  • Vrijdagavond 23 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur;
  • Zaterdagmiddag 24 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur;
  • Zaterdagavond 24 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur;
  • Zondagmiddag 25 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur.

Entree

€ 30,- per persoon per sessie
€ 90,- per persoon voor een passe-partout voor alle sessies

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk. De meeste whisky op het festival is voor de bezoekers gratis te proeven. Voor enkele speciale bottelingen moet bij de stands extra betaald worden.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.wfnn.nl

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen