POPgroningen Talent Award line-up stadsrondes bekend

Boyz in the Woods-winnaar POPgroningen Talent Award 2017.
Boyz in the Woods-winnaar POPgroningen Talent Award 2017.
Foto: © Shali Blok

Sinds een aantal jaren organiseert POPgroningen de POPgroningen Talent Award. Wat begon als een talentenjacht heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een coachingstraject, waarin optreden en ontwikkeling centraal staat.

Het traject verloopt van kleinschalige optredens in dorpen en steden dwars door de provincie, door naar twee grootsere avonden in Simplon en eindigt vervolgens in de grote zaal van Vera in Groningen.

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Eurosonic, Grunnsonic, Pagefestival, Keetpop, Theaterfestival Worteldagen, ReitdiepPOP, Festival Hongerige Wolf, Flinke Pink en Taribush KuNa Festival en zal een jaar lang worden gecoacht door een professional uit het werkveld.

Donderdag 8 maart

Op donderdag 8 maart spelen Lesley Baker, Laws of Motion, The Sexy Spooners en Abalone bij Simplon UP in de bovenzaal van Simplon.

Donderdag 15 maart

Een week later op donderdag 15 maart zijn dat The Mudd, Cirrus Minor, Don’t Eat Yellow Snow en 70 Mile House.

Bij elke stadsronde gaan er twee acts door naar de eindronde in Vera op 20 april.

Tijden en locatie

De POPgroningen Talent Award stadsrondes zijn op donderdag 8 en donderdag 15 maart in Simplon, Groningen. De aanvang is om 20.30uur en de entree is gratis.

De voorselectie van een aantal acts is tot stand gekomen door een samenwerking met Graspoll van Graspop, Kunstbende, StuKaFest Groningen en Urban House Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen