Uittips voor zaterdag 24 februari

Foto: De Redactie

Lekkere streekproducten op de Ommelandermarkt, de Gyas-Hunze race, de sprookjesmusical ‘De Gelaarsde Kat’ bezoeken, naar Blaauw Sterrenwacht tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen of naar de Blues Tour Groningen zijn mogelijkheden om er op uit te gaan.

Ommelander Markt

Vandaag kunnen bezoekers naar de Ommelander Markt, om kennis te maken met lokaal geproduceerd voedsel. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. Van honing tot verschillende kazen, fruit en vlees, vis en kruiden, thee en handgemaakte huidverzorgingsproducten zijn te koop.

Ook kan op de markt geluncht worden, zoals een op de markt gerookte rode poon, of een soepje.

De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat.

GYAS-Hunze Race

Vandaag staat de 41ste Gyas-Hunze Race op het programma. Traditioneel is dit de opening van het roeiseizoen voor competitieploegen uit heel Nederland.

De wedstrijd gaat door in afgeslankte vorm, vermeldt de website.

De Race vindt plaats aan de Diepenringen begint om 12.30 uur. Kijk voor meer informatie: gyashunze.nl

De Gelaarsde Kat in Martini Plaza

Vandaag is de sprookjesmusical De Gelaarsde Kat te bezoeken in Martini Plaza.

‘De Kat neemt het publiek mee naar een sprookjeswereld waarin hij laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terechtkomt. De Kat en de molenaarszoonraken bevriend en De Gelaarsde Kat belooft de molenaarszoon alles wat hij kan wensen’.

Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 uur en 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie en tickets: martiniplaza.nl

Nationale Sterrenkijkdagen

Vandaag is de Blaauw Sterrenwacht te bezoeken tijdens de 42ste Landelijke Sterrenkijkdagen. Sterren kijken met de Gratama Telescoop, rondleidingen en lezingen of een virtuele reis door het heelal maken kan allemaal vandaag. Voor kinderen zijn er doe- en knutselactiviteiten en een animatie van Woezel & Pip.

De aanvang is om 18.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden wordt aanbevolen.

Voor meer informatie en het hele programma: www.rug.nl/sterrenwacht

Blues Tour Groningen

De binnenstad staat vandaag in het teken van de Blues. Op zestien podia in Groningen treden bands en artiesten gratis op tijdens de tiende editie van Blues Tour Groningen.

Van de Uurwerker tot Ugly Duck, LOLA en Café De Keyzer zijn optredens te bezoeken. De entree is op alle locaties gratis. De aanvang is om 21.00 uur.

Kijk voor alle locaties en artiesten: bluestourgroningen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen