Uittips voor zaterdag 10 februari

Foto: Publiek Domein

Lekkere streekproducten op de Ommelander Markt, de Open dag van de Jonge Onderzoekers of naar de Groningse Nieuwbouwdag kan allemaal vandaag

Ommelander Markt

Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers vandaag weer kennis maken met streekproducten geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. Bezoekers kunnen zich verwarmen met de producten van de Ommelander Markt. Honing, jam, vlees, eieren, brood, vis en non-food prducten zoals handgemaakte huidverzorgingsproducten of shampoo en zeepjes zijn te verkrijgen. Voor een heerlijk lunch of een tussendoortje nuttigen, zoals een op de markt gerookte rode poon, hamburger of een soepje kan men ook terecht. Ook zijn er lekkere cadeautjes te verkrijgen voor Valentijnsdag.

De markt is van 10.00 uur tot 17.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat.

Open Dag Jonge Onderzoekers

De Jonge Onderzoekers, een activiteitencentrum in Groningen organiseert vandaag Open Dag. Verschillende afdelingen presenteren zich in het activiteitencentrum. Het wordt een dag vol techniek en wetenschap en iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Op het programma staan onder andere het maken van bloemen van papier of muizen van metaal, het programmeren van een lampje bij Arduino of je verbazen over de bliksem bij de Tesla-trafo. Deze dag staat in het teken van ‘Kijk, Doe, Ontdek!’.

De Open dag is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Locatie: De Jonge Onderzoekers, Dirk Huizingastraat 13 in Groningen.

Voor meer informatie: djog.nl

Groningse Nieuwbouwdag

Een groot aantal nieuwbouwprojecten is aanwezig tijdens de Groningse Nieuwbouwdag in Vesta Woonforum. 21 nieuwbouwprojecten onder één dak. Tijdens de Groningse Nieuwbouwdagen presenteren 21 nieuwbouwprojecten uit Meerstad, Haren, Eelderwolde en Groningen zich aan huizenzoekers. Huizenzoekers kunnen zich tijdens de informatiemarkt in Vesta Woonforum laten informeren over deze nieuwbouwprojecten in en rond Groningen (een straal van 10 kilometer rondom de stad). Van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen