22ste IFFR in Groningen

Still uit openingsfilm
Still uit openingsfilm "La Holandesa'.
Foto: Groninger Forum

Het Groninger Forum staat volgende week vanaf woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari in het teken van de 22ste editie van het IFFR in Groningen (IFFRiG). De Groningse pocketeditie van het IFFR toont in vijf dagen een dwarsdoorsnede van al het moois dat het International Film Festival Rotterdam te bieden heeft.

Er worden meer dan 50 films vertoond. Dit jaar staat de campagne in het teken van de humans of Planet IFFR, want zonder hen, de filmmakers en bezoekers, de personages in de film en iedereen die het festival mogelijk maakt is het geen festival.

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het bekende Rotterdamse filmfestival is al jaren de Nederlandse radar voor het signaleren van stromingen, trends en grote talenten in de internationale filmwereld. Het festival heeft een neus voor eigenzinnig werk van jonge regisseurs uit alle hoeken van de wereld maar toont ook de grote successen van andere internationale festivals.

Gasten tijdens IFFR in Groningen

De openingsfilm, woensdag 31 januari is ‘La Hollandesa’, een roadmovie, die laat zien hoe je jezelf kwijt kunt raken en jezelf ook weer terug kunt vinden. Over de rode loper komen de hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen, de scenarioschrijver Daan Gieles en de producent Danielle Guirguis. Zij worden voorafgaand aan de film geïnterviewd door Nathan de Vries, presentator bij BNNVARA.

Bij de film ‘Dorst’, een tragikomisch familiedrama met onder ander Simone Kleinsma, komt de regisseuse Saskia Diesing vertellen over de film. Ook bij de essayfilm ‘Possessed’ zijn de regisseurs Metahaven en Rob Schröder aanwezig om hun filmervaringen te delen.

Hoogtepunten

Regisseur Guillermo del Toro betoont zich opnieuw een magisch-realistisch koorddanser met zijn nieuwste film ‘The Shape of Water’, winnaar van de Gouden Leeuw in Venetië. ‘

Ook wordt de winnaar van de Golden Globe voor Beste Musicalfilm of Komedie ‘Lady Bird’ vertoond alsook het veelgeprezen drama van Paul Thomas Anderson ‘Phantom Thread’. Het beeldschoon camerawerk en een glansrol van Willem Dafoe zijn te bewonderen in de film ‘The Florida Project’ en de complete ‘Hivos Tiger Competition’ is te zien.

Traditiegetrouw worden de prijzen van de Beste Groninger Film 2017 uitgereikt.

Voorverkoop

Het complete programma staat inmiddels online. Het programmaboekje is te vinden op alle locaties van het Groninger Forum en op diverse locaties in Stad en Ommeland.

De voorverkoop met bijbehorend tarief van euro start op woensdag 24 januari vanaf 9.00 uur aan de kassa van Hereplein 73 en om 10.00 uur online.

Vanaf 27 januari geldt het normale tarief van € 10,50 en kunnen studenten en jongeren vanaf dan een kaartje kopen met het speciale tarief van € 5,50.

Voor meer informatie over het festival, openingstijden en filminformatie: www.groningerforum.nl/iffr

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen