Eurosonic Noorderslag 2018 in Groningen

Foto: You Tube/ Beeldcitaat {Bouwwebcam.nl}

Groningen barst vanaf vandaag, woensdag 17 januari tot en met zaterdag 20 januari van de muziek tijdens de 32ste editie van Eurosonic Noorderslag, dé plek om nieuwe Europese muziek te ontdekken.

Het showcase- en conferentiefestival brengt dit jaar meer dan vierhonderd acts uit 32 landen samen. Er worden zo’n 40.000 bezoekers verwacht.

Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht, tijdens ESNS 2018 ligt de focus op Denemarken.

Noorderslag

Noorderslag, de graadmeter voor Nederlandse popmuziek en onderdeel van ESNS vindt zaterdag 20 januari plaats in De Oosterpoort. Het hoogtepunt van deze avond is de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs.

Optredens tijdens Noorderslag zijn onder meer van Roxeanne Hazes, Wulf, Maan, Boef en Kraantje Papppie.

Popprijs 2017

De Popprijs 2017 is de prijs voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

De prijs bestaat uit een beeld van Theo Mackaay en een cheque ter waarde van 10.000 euro is een initiatief van BV Pop en de Kunstenbond, en wordt uitgereikt door Buma Cultuur.

In 2016 won DJ Martin Garrix de prijs. Bekende artiesten die de afgelopen jaren onder meer wonnen, waren The Common Linnets, Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Caro Emerald, De Dijk. Kanshebbers voor dit jaar zijn onder andere My Baby, Lil’ Kleine en Kensington.

Naast de Popprijs worden verschillende muziekprijzen uitgereikt, zoals de European Border Breakers Awards, de European Festival Awards en de Pop Media Prijs.

Gratis optredens

Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen zijn er voldoende gratis optredens op diverse podia in de Groninger binnenstad.

Een aantal van deze gratis optredens is onder meer Grunnsonic, het showcasefestival van Groningse acts georganiseerd door POPgroningen samen met Eurosonic met onder andere de Groningse talenten zoals The Black Cult, Inge van Calkar, Boyz in the Woods, Haas en Hollow Men.

Ook Eurosonic Air op de Grote Markt biedt gratis optredens met onder meer NNO, Tim Knol, Meute en My Baby. Altersonic bij de Drie Gezusters, Jagersonic bij Vera behoren ook tot de mogelijkheden.

Kijk voor alle informatie, het programma en deelnemende muziekacts op eurosonic-noorderslag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen