Sint Pannekoek 2017 in Groningen

Foto: Sint Pannekoek Groningen

Vandaag is het zover: Sint Pannekoek! Het feest wordt vandaag gevierd in The Big Building in Groningen.

Sint Pannekoek is bedacht door stripverhalenmaker Jan Kruis in één van de stripverhalen over het gezellige doorsneegezin van Jan, Jans en de Kinderen.

Naast het eten van pannenkoeken is er een uitgebreid programma voor jong én oud om het festijn heen bedacht.

Jij bepaalt wat je betaalt

De pannenkoeken worden dit jaar gebakken door TOET Pannekoek. De entree is gratis. Bezoekers bepalen zelf wat wordt betaald voor de pannenkoeken. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat ‘Smakelijk Lezen’ een initiatief van Humanitas om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Activiteiten

Behalve pannenkoeken eten zijn er allerlei activiteiten voor alle leeftijden. Er zijn diverse springkussens, er kunnen stopmotionfilmpjes worden gemaakt, met de photobooth van Omapost kan je een foto van jezelf versturen als kaart, theatermakers vertonen hun kunsten, er zijn spelletjes van WirWar en voor de kleintjes is er Wobbel Playground.

Humanitas district Noord organiseert voorleessessies en verkoopt tweedehands kinderboeken voor het goede doel.

Daarnaast is er een minimarkt met allerlei (h)eerlijke producten die vaak uit de regio komen, zoals onder andere pannenkoekenmeel uit de korenmolen van Joeswert, jam van Afke en nog veel meer.

Join the Pipe

Speciaal voor deze dag is een speciaal biertje in het leven geroepen met behulp van Bax bier, dat alleen op 29 november in The Big Building verkrijgbaar is. Daarnaast wordt samen met Join the Pipe een unieke (herbruikbare) drinkfles, met Catootje erop gepresenteerd.

Join the Pipe zet zich in om in andere landen schoon en veilig drinkwater uit de kraan te realiseren. De speciale drinkflessen zijn alleen tijdens Sint Pannekoek te koop in The Big Building. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Voor meer informatie en complete programma: www.sintpannekoekgroningen.nl.

Andere locaties

In Groningen is Sint Pannekoek enorm gegroeid en wordt het op meer dan 25 locaties gevierd.

Op de website is een compleet overzicht te vinden van al deze Sint Pannekoeklocaties. Op veel plekken wordt bovendien naast het eten van pannenkoeken ook andere activiteiten georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen