Zuidlaardermarkt 2017

Foto: Publiek Domein

De 817e Zuidlaardermarkt is deze dinsdag om 6.00 uur feestelijk geopend. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van oktober in het centrum van Zuidlaren de Zuidlaardermarkt gehouden.

De Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paardenwarenmarkt. Dit jaar wordt een aanvoer van ongeveer 1500 paarden verwacht. Paarden en pony’s wisselen door de handenklapmethode van eigenaar.

De warenmarkt, ook onderdeel van de Zuidlaardermarkt start gelijk met de opening van de Zuidlaardermarkt. Op de warenmarkt staan zo’n 400 kramen, goed voor een rij van vier kilometer door het dorp. De warenmarkt is geen braderie of vlooienmarkt, maar een echte jaarmarkt.

Rond de Zuidlaardermarkt is er altijd een grote kermis met attracties voor jong en oud op de Grote Brink in Zuidlaren.

Landbouwbeurs

Ook is er dit jaar net als vorig jaar een landbouwbeurs van van 8.00 uur tot 17.00 uur. Dealers presenteren hun tractoren en landbouwmachines op de brink. Dit is een opvolger van de traditionele landbouwbeurs, die in 2006 voor de laatste keer werd gehouden in de Prins Bernhardhoeve.

Jaarlijks trekt de Zuidlaardermarkt ruim 150.000 bezoekers.

Extra bussen Zuidlaardermarkt

Ook worden extra bussen ingezet voor de bezoekers van de Zuidlaardermarkt. Deze bussen rijden tussen Zuidlaren en Groningen, Hoogezand, Veendam, Gieten en Assen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: www.zuidlaardermarkt.eu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen