Uittips voor zaterdag 8 april

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ RA-SMIT

Vandaag kunnen lekker producten geproefd, bekeken of gekocht worden op de Ommelander Markt, ook is het museumdag (gratis te bezoeken door kinderen) of kan meegedaan worden aan de Legio Run. In de Oosterpoort vindt ’s avonds 40 UP plaats, het feest voor veertigers.

Ommelander Markt

Vandaag kunnen bezoekers kennis maken met lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel op de Ommelander Markt. De producten, met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio kunnen hier bekeken, geproefd en gekocht worden.

Daarnaast zijn er activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen. Vandaag kunnen traditioneel eieren geschilderd worden om al in de paasstemming te komen. Ook zijn er ondere andere plantjes, honing, eieren, jam, zeepjes en rabarbercake te koop en de asperges zijn er ook weer.

De Ommelander Markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemers op www.ommelandermarkt.nl.

Museumdag

Musea in de stad Groningen organiseren vandaag als onderdeel van de Museumweek gezamenlijk een Museumdag. Kinderen kunnen vandaag de musea in de stad gratis bezoeken en er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Deelnemende musea in de stad zijn het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat gratis (t/m 16 jaar) te bezoeken is tussen 10.00 uur en 17.00 en GRID Grafisch Museum Groningen.

In het atelier van het Groninger Museum zijn kinderen tussen 12.00 en 16.30 uur welkom om van alles te doen en te maken. Ze worden daarbij geholpen door museumdocenten.

In het Universiteitsmuseum Groningen is vandaag alles te doen, zoals:

  • ‘Knutsel je eigen minimuseum!’ Een activiteit voor jong en oud, tussen 10.30 en 16.00 uur. De drie creatiefste kunstwerken worden tentoongesteld in de etalage in de Oude Kijk in ’t Jatstraat!
  • Kinderen kunnen doorlopend zelf een Nobelspeurtocht doen op de tentoonstelling Nobel Science, over uitvindingen, ontdekkingen en de Nobelprijs.
    Om 14 uur en 15 uur is er een rondleiding in het Gronings.

Voor meer informatie over de Museumweek: www.nationalemuseumweek.nl.

LEGiO-run in Grootegast

De tweede editie plaats van de LEGiO-run in Grootegast vindt deze zaterdag plaats. Het hardloopevenement staat in het teken van LEGO.

Er zijn drie routes samengesteld: 10 kilometer, 5 kilometer en de Funrun van 600 meter. De Funrun is speciaal bedoeld voor de kleine lopers en voor degene die graag mee willen doen maar die om wat voor reden dan ook geen grote afstand kunnen lopen.

De organisatie doneert van al het inschrijf- en donatiegeld 10% aan het goede doel. Ook op de dag zelf kan men geld doneren, in de daarvoor bestemde LEGO-spaarblokken. Aan het einde van de middag wordt bekendgemaakt hoeveel geld er gedoneerd gaat worden.

Inschrijven kan vanaf 11.30 uur en de Funrun start om 13.00 uur, gevolgd door de 10 kilometer om 13.30 uur en de 5 kilometer om 15.00 uur.

Voor meer informatie: legiorun.nl.

40UP in De Oosterpoort

Groningen is een prachtige stad vol feest en plezier. 40UP is een feest gericht op mensen boven de veertig en ook geschikt voor alle leeftijden. Het is voor iedereen die houdt van gezelligheid en dansen.

Het muzikale recept van 40UP is simpel: Lekker dansbaar! Hierbij worden klassiekers afgewisseld met moderne hits, zoals ‘Get Down’ met James Brown,’Happy’ van Pharrel en ‘Satisfaction’ van The Rolling Stones.

Kijk voor alle informatie: de-oosterpoort.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen