OPERA2DAY met ‘Dr. Miracle’s last illusion’ in Stadsschouwburg

'Dr. Miracle’s last illusion’.
'Dr. Miracle’s last illusion’.
Foto: © Henk Bleeker

OPERA2DAY komt met de muziektheatervoorstelling ‘Dr. Miracle last illusion’ woensdag 12 april naar de Stadsschouwburg in Groningen

De makers van de ‘Opera van het jaar 2014’ laten zich inspireren door een letterlijk magisch genre: het illusionisme. Deze nieuwe voorstelling speelt zich af in de tijd rondom 1900. Het leven kreeg kleur door zowel sprankelend variété als een fascinatie voor het leven voorbij de grens van leven en dood.

‘Dr. Miracle’s last illusion’

In de voorstelling wordt de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle gevolgd. ‘Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht.

Hij verlangt er naar om deze ervaring opnieuw te beleven, en raakt in zijn zoektocht verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Maar kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?’

‘Dr. Miracle’s last illusion’ is een afwisselend flamboyante en melancholische voorstelling vol suspense, die ook humor en horror niet schuwt. Een reeks betoverende opera- en dansscènes op muziek is te zien van onder andere Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky.

Samenwerking met New European Ensemble en De Dutch Don’t Dance Division

De voorstelling is ook een ode aan het magische genre van de opera met haar vele heldinnen. Deze muzen en slachtoffers- van Dr. Miracle worden vertolkt door vrouwelijk vocaal toptalent en een danseres van De Dutch Don’t Dance Division. De kleurrijke partituren zijn bij het New European Ensemble in beste handen.

Woedy Woet, meervoudig Nederlands kampioen goochelen, kruipt in de huid van Dr. Miracle.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: www.ssbg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen