Lezing over ateliers van bekende kunstenaars in Remonstrantse kerk

'Allegorie van de tijd' van Titiaan.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Joost Keizer geeft woensdag 5 april een lezing over hoe ateliers van bekende kunstenaars zoals Andy Warhol en Edgar Degas zich verhielden tot de dynamiek van de stad in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Venetië, Parijs en New York

Kunstenaars als Andy Warhol, Edgar Degas en Titiaan hadden alle drie ateliers in de metropolen van hun tijd. Titiaan in het 16e-eeuwse Venetië, Degas in het 19e-eeuwse Parijs en Warhol in het naoorlogse New York.

Die steden waren dicht bebouwd en ze waren smeltkroezen van culturen. Maar hoe verhielden de ateliers van deze drie kunstenaars zich tot de dynamiek van de stad? Tot de drukte van de straat? Tot de culturele diversiteit? Daar probeert deze lezing antwoord op te geven.

Joost Keizer

Joost Keizer studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Leiden en was vervolgens werkzaam aan Columbia University en Yale University in de Verenigde Staten.

Sinds 2015 is hij verbonden als universitair docent Oude Kunst en hoofd van de Curatoren-opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Kunst In Zicht

Deze lezing wordt georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen.

De lezing is van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Entree: € 12,50 Aanmelden: [email protected]

Locatie

Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden