Glass Animals, Dubioza Kolektiv en Harlea naar Bevrijdingsfestival Groningen

Glass Animals.
Glass Animals.
Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Sam Prickett

Bevrijdingsfestival Groningen bevestigt de komst van Glass Animals, Dubioza Kolektiv en Harlea naar het Bevrijdingsfestival Groningen. Deze acts maken het programma van het hoofdpodium op 5 mei in het Stadspark compleet.

Dat heeft Bevrijdingsfestival Groningen donderdag bekend gemaakt. Eerder werden al Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr aangekondigd. Main Stage wordt geopend door De Jeugd van Tegenwoordig, Ambassadeur van de Vrijheid 2017.

Glass Animals

Glass Animals brengt een mix van elektronische indie, psychedelische pop en alternatieve R&B. In het najaar van 2016 verscheen het album ‘How To Be A Human Being’, waarmee de teller inmiddels staat op 2,6 miljoen Spotify-luisteraars per maand. Ook staan Coachella, Lollapalooza, Lowlands en Rock Werchter op de agenda.

Dubioza Kolektiv

Dubioza Kolektiv is ontstaan in Bosnië en Herzegovina in een tijd waarin niets kon en niets mocht. De band zet zich tegen deze achtergrond af met een enorme dosis positiviteit. Het nieuwe album Happy Machine bevat een mix van traditionele balkan, ska, punk, reggae, electro en hiphop en samenwerkingen met La Pegatina en Manu Chao.

Harlea

Rockchick Harlea verscheen uit het niets met Miss Me, een single die flirt met het vroege werk van Arctic Monkeys. Het nummer belandde in de New Music Friday-playlist van Spotify en werd al bijna 500.000 keer beluisterd. Opvolger You Don’t Get It wordt regelmatig gedraaid op Radio 2 en 3FM. Denk Amy Winehouse, maar dan onvervalste, klassieke rock- ‘n-roll.

Programma Main Stage compleet

Het Main Stage-programma van het Bevrijdingsfestival is daarmee rond. Al eerder werd bekend dat Tom Odell een exclusieve show in Groningen geeft. Chef’Special krijgt dit jaar een herkansing, nadat het optreden in 2015 vanwege noodweer moest worden gestaakt. Ook nieuwkomer Youngr treedt op. De Jeugd van Tegenwoordig opent het podium en de eer om af te sluiten is aan de Groningse rapper Kraantje Pappie.

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen presenteert op 5 mei ruim 50 nationale en internationale acts, verspreid over 6 podia. Ook zijn er allerlei activiteiten in het Stadspark rond het thema ‘Geef vrijheid door’.

Het festival komt mede tot stand dankzij de steun van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het vfonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen