Uittips voor zaterdag 11 maart

Foto: CC BY 2.0/Wikipedia Commons/ Bert

Op deze heerlijke voorjaarsdag kunnen bezoekers genieten van de Ommelander Markt of naar de Brocante Fair in de Martinikerk in Groningen. Ook is deze zaterdag de eerste politieke markt in het Groninger Forum en het 1ste weekend van de 26e editie van de Kunst-aan-Huis Route Lauwersland.

Ommelander Markt

Op het Harmonieplein kunnen bezoekers lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel bekijken, proeven en kopen. De markt biedt verschillende streekproducten, van jam tot kaas en zuivel, vlees, verse soepen en fruit. Ook verse en gerookte vis en tapenades zijn te verkrijgen. De markt in de Oude Kijk In ’t Jatstraat is zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Voor meer informatie: www.ommelandermarkt.nl.

Brocante onder de Martinitoren

De voorjaarseditie van de Brocantefair vindt deze zaterdag plaats in de Martinikerk in Groningen. Het is de 5e editie met 40 bekende brocanteurs uit heel Nederland. Liefhebbers van brocante kunnen hier van alles vinden, van Shabby Chic tot Stoer & Industrieel en van Romantisch & Liefelijk tot nog veel meer. Ook is er een horecaplein.

De Brocantefair vindt plaats van 10.00 tot 16.30 uur.

De entree is 4 euro. Voor kinderen tot 16 jaar is de toegang gratis.

‘Brocante onder de Martinitoren in de Martinikerk’ is georganiseerd door is georganiseerd door Sientjes Dochter en Très Belle Brocante.

Voor meer informatie:www.brocanteonderdemartinitoren.nl

Politieke Markt in Groninger Forum

In de dagen voorafgaand aan de verkiezingen organiseert Groninger Forum een verkiezingsmarkt. De verschillende politieke partijen hebben elk hun eigen marktkraam, waarbij rondgekeken en vragen gesteld kan worden.

Deelnemende partijen PvdD, PvdA, CDA, VVD, D’66, SP, Christen Unie en Groen Links.

De markt is zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen.

Kunst-aan-Huis Route Lauwersland – Frissewind

Dit weekend zaterdag en zondag 11 en 12 maart en komend weekend 18 en 19 maart is de 26e editie van de Kunst-aan-Huis Route Lauwersland. Het thema is ‘Frissewind’.

Diverse kunstenaars rondom het Lauwersmeer zetten van 11.00 uur tot 17.00 uur de deuren van hun atelier open voor publiek. De locaties liggen langs een route van 180 km. in het prachtige Lauwersmeergebied.

De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst-aan-Huis vlaggen. Op elk punt in de route kan gestart worden. Kunstenaars zijn zelf aanwezig om uitleg te geven aan hun werk.

De diversiteit aan kunst op de route bestaat uit onder andere schilderijen, tekeningen, beelden van hout, steen, brons, meubels, keramiek, textiel en zijde, papier- en glaskunst, fotografie, sieraden en nog veel meer.

Kijk voor alle informatie op kunstaanhuis.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen