Bevrijdingsfestival Groningen: Lil’ Kleine, Bizzey en Donnie op Sena Performers Stage

Foto: You Tube/ Beeldcitaat (Straatvuur}

Rapper Lil’Kleine treedt op 5 mei op het Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark.

Lil’ Kleine is samen met Bizzey en Donnie, Jairzinho, Kevin, ANBU, Sjaak en Yung Nnelg te zien op de Sena Performers Stage.

Deze namen zijn bevestigd voor de Urban Area op 5 mei in het Stadspark, maakte de organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen donderdag bekend.

Grote namen als Mr. Polska, Broederliefde en Kraantje Pappie kregen hier al vroeg in hun carrière een podium.

Lil’Kleine

Lil’ Kleine brak in 2015 door met de roemruchte hit Drank & Drugs. Hij nam het nummer op samen met Ronnie Flex voor het album van hiphopcollectief New Wave. De video werd bijna 27 miljoen keer bekeken en Lil’ Kleine was vorig jaar de op één na meest gestreamde artiest op Spotify.

Bizzey

Bizzey is jarenlang succesvol MC van wereldwijde top-dj’s als Hardwell, Afrojack en Don Diablo. Zijn carrière neemt een nog hogere vlucht als lid van Yelllow Claw, dat internationaal naam maakt met hits als Krokobil en Shotgun. Nu treedt hij weer solo op, waarbij hij een mix brengt van tropical hood bubbling, hiphop, r&b en dancehall.

Donnie

Donnie is een waar fenomeen. De ras-Amsterdamse rapper, die zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe noemt, is meester van de bijzondere hersenspinsels en extravagante designeroutfits. Bas Bron, het muzikale brein achter De Jeugd van Tegenwoordig, produceerde nooit eerder voor andere rappers, maar maakte voor Donnies debuutplaat Mannelogie een uitzondering.

Edisonwinnaar Rotterdam Airlines

Rotterdam Airlines is momenteel één van de belangrijkste spelers in de Nederlandse hiphopscene. Vorige week won het album Gate 16 nog een Edison. Op Bevrijdingsfestival Groningen wordt het label vertegenwoordigd door medeoprichter Jairzinho en grote belofte Kevin.

Sjaak, ANBU en Yung Nnelg

  • Jarenlang maakte Sjaak Amsterdam-Oost onveilig met zijn straatraps. Samenwerkingen met grootheden als The Opposites en The Partysquad zetten hem als rapper op de kaart.
  • 3voor12 omschreef het geluid van nieuwkomer ANBU als “curieuze, lichtvoetige en melodieuze trap in een maffe mengelmoes van Engelse slang en Limburgse straattaal”.
  • De talentvolle Yung Nnelg mocht op Eurosonic Noorderslag zijn nieuwste EP Contra presenteren.

Partners

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door partner Sena, de naburige rechtenorganisatie voor muzikanten en producenten. De presentatie is in handen van BreakNorth, een jong hiphop radio- en videocollectief uit Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen