Noorderjam in Poppodium Vera in Groningen

Foto: Organisatie Noorderjam

Poppodium Vera in Groningen wordt donderdag 26 januari omgetoverd tot een muzikale tempel. Een uniek muziekevenement, genaamd Noorderjam vindt plaats: ‘In samenwerking met bestaande jamsessies die elk andere muziekstijlen spelen, deze jamsessies bij elkaar laten komen’.

‘Samen muziek maken, onvoorbereid, gewoon relaxed een nummer uit je losse mouw schudden en dat met allerlei verschillende muzikanten uit Groningen’. Zoals Stevie Wonder ooit zei: “Music is a world within itself, it is a language we all understand”.

Dat is precies wat Noorderjam wil bereiken. Eén grote jamsessie waarbij iedereen die een instrument kan bespelen welkom is.

Een projectgroep bestaand uit vier studenten van de Hanzehogeschool, die de minor Eventmanagement volgen, organiseren Noorderjam.

Groningen staat bekend als de muziekstad van Nederland. Met evenementen zoals Noorderzon, Eurosonic, Noorderslag en Swingin Groningen beleven de inwoners van Groningen elk jaar fantastische muzikale evenementen. Noorderjam wordt in 2017 hier aan toegevoegd.

Via Noorderjam wil de projectgroep ook andere talentvolle muzikanten de kans geven om in deze maand hun talent te delen. Groningen telt meer dan 10 jamsessies in Groningen die volgens de studenten te weinig bezocht worden.

Tijdens Noorderjam wordt samen met aangesloten muzikanten en jamsessies steeds naar combinaties gezocht die leiden tot unieke optredens waarbij het publiek getuige kan zijn van een nog nooit eerder vertoond evenement in Groningen.

Stichting Muziekids

De opbrengsten van het hele evenement zullen gedoneerd worden aan stichting Muziekids. Deze stichting wil de mogelijkheid creëren om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen van muziek.

Het streven van de stichting is om ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal ingerichte muziekruimte. De kinderen krijgen zeven dagen per week begeleiding van muziekdocenten. Op deze manier hopen zij hiermee dat de dagelijkse pijn, het verdriet en gemis van thuis wordt verzacht.

Aanvang: 20.30 uur. Entree: 7,50 euro (voorverkoop 5,50 euro).

Locatie:

VERA, Oosterstraat 44 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen