Eten met ‘de ander’ voorafgaand aan ‘All Inclusive’

Voorafgaand aan de voorstellingen ‘All Inclusive’ van het Noord Nederlands Toneel (NNT) verzorgt ‘Resto van Harte’ als pop-up restaurant in Theater de Machinefabriek een driegangenmaaltijd.

De voorstelling ‘All Inclusive’ biedt bezoekers ‘de Westerse blik op de wereldwijde strooptocht naar geluk’ en Resto van Harte nodigt hen uit om samen met vluchtelingen te eten en ‘de ander’ te ontmoeten.

Eten als een vluchteling

Bij pop-up Resto van Harte in Theater de Machinefabriek eten bezoekers zoals een vluchteling. Het driegangenmenu zelf is van een kwaliteit waarvan de meeste vluchtelingen enkel kunnen dromen, maar de ervaring benadert de situatie in een opvanglocatie. Geen wit tafellinnen, wijn uit kristallen glazen en kandelaars, maar enkel het strikt noodzakelijke – zoals ook de pas gearriveerde asielzoekers hun avondmaaltijd krijgen voorgeschoteld.

Het eten wordt bereid door een team vrijwilligers dat zelf nog niet zo lang geleden door de asielprocedure is gegaan, onder leiding van een professionele chef.

All Inclusive

‘All Inclusive’ is de afscheidsvoorstelling van Ola Mafaalani en het hele artistieke team, die per 1 januari afscheid nemen van het NNT.

Het ensemblestuk sleurt bezoekers mee in de droom achter de vluchteling: de wereldwijde strooptocht naar geluk. De komedie laat een groep stamgasten zien, die elke nacht een paradijs weet te bouwen met zijn eigen gelijk en ongezouten meningen. Helaas wacht ’s ochtends de harde werkelijkheid.

Resto van Harte

Resto van Harte creëert ontmoetingsplekken voor mensen die de verbinding met de samenleving zoeken. Daarvoor hanteert ze de formule ‘eten, ontmoeten en meedoen’. Door het opzetten van pop-up restaurants brengt ze mensen met verschillende achtergronden bij elkaar aan tafel.

Noord Nederlands Toneel – All Inclusive & Resto van Harte

  • Try-outs All Inclusive: donderdag 6 tot en met zaterdag 8 okt (20.15 uur) – Stadsschouwburg Groningen
  • Première All Inclusive: zondag 9 oktober (16.00 uur) – Stadsschouwburg Groningen

Resto van Harte is voorafgaand aan de reguliere voorstellingen van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 oktober geopend.

Combitickets zijn te koop via Stadsschouwburg Groningen: www.ssbg.nl.

Locatie:

Theater de Machinefabriek: Bloemstraat 38, 9712 LE Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen