Weekendtips: Uit in Groningen

Foto: Jan Buurma

Dit weekend zijn veel activiteiten. Het is Weekend van de Wetenschap, maar ook viering van 350-jarig bestaan van de Groningse warenmarkt, verder onder meer wijnfestival, wonen, gezondheid&co en nog zoveel meer. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

350 jaar Warenmarkt in Groningen

Bezoekers kunnen naast de gebruikelijke warenmarkt ook genieten van proeverijen en live cooking. Ook is er een expositie en een film te bekijken over de geschiedenis van de markt op zaterdag.

Lees ook: Groningse warenmarkt bestaat 350 jaar!

Wijnfestival in de Der Aa-kerk

Groningen staat tot en met zondag 2 oktober in het teken van wijn tijdens het eerste grote wijnfestival in de Der Aa-kerk.

Op het wijnfestival staan diverse kleinschalige wijnwinkels en importeurs die bezoekers alles kunnen vertellen over hun wijnen. Verschillende wijnen en smakelijke hapjes zijn te proeven in de Der Aa-kerk.

De openingstijden zijn:

Zaterdag 1 oktober van 13.00 uur tot 18.30 uur en van 19.30 uur tot 22.30 uur;
Zondag 2 oktober van 13.00 uur tot 20.00 uur

Lees ook: Wijnfestival in de Der Aa-kerk in Groningen

Wonen in Groningen

De nieuwste trends zijn te zien tijdens het interieurfestival ‘Wonen in Groningen’, op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Er doen vijftien Groningse woonwinkels mee en in elke zaak is iets bijzonders te doen of te zien. Ook is er een wandelroute samengesteld langs de winkels. Voor meer informatie: www.wonen-in-groningen.nl.

Weekend van de Wetenschap bij Zpannend Zernike

Het is het Weekend van de Wetenschap waarbij de ruimtelaboratoria de deuren openen in Groningen voor grote en kleine bezoekers. Onder de noemer Zpannend Zernike is van alles te beleven is.

Op zaterdag vinden de activiteiten plaats in de binnenstad van Groningen, bij het Academiegebouw (met rondleidingen), het universiteitsmuseum, ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers en in de wetenschapstruck op de Ossenmarkt van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Op zondag op de Zernike Campus tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Zelf proefjes doen, in een virtuele wereld zwemmen met dolfijnen, er zijn demonstraties, ga zo maar door bij KVI-CART, in de Bernoulliborg en het Kapteyn Instituut, bij SRON, Science Linx, in de wetenschapstruck, EnTrance en EnergyBarn en op de Hanzehogeschool Groningen.

Het volledige programma: www.zpannendzernike.nl. De toegang is overal gratis.

Event Gezondheid & Co

De kortste route naar een gezond en lekker leven in Martiniplaza. Drie dagen lang staan standhouders van tal van gezondheidsbedrijven en -instellingen klaar voor de honderden bezoekers van de beurs.

De openingstijden zijn:

Zaterdag 1 oktober 10.00 uur – 17.00 uur
Zondag 2 oktober 10.00 uur tot 17.00 uur

Lees ook: Event Gezondheid&Co in MartiniPlaza

Zeldzaam mooie markt

Zondag 2 oktober verandert de Vismarkt in een ‘zeldzaam mooie markt’. De markt biedt allerlei unieke, originele, creatieve en handgemaakte producten en er zijn vintage spullen en retro-artikelen te koop. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Natural Foods en Goods Market

Zondag 2 oktober is de biologische markt rondom der Aa-Kerk te Groningen met diverse biologische standhouders met eten, zoals geitenkaas, diverse hapjes, biologische pindakaas, biologische brood en Groninger worst. Daarnaast zijn er kramen met non-food producten, zoals biologische verf, houtsnijwerk, zeepjes en meer. De markt begint om 11.00 uur.

Retro en Vintagemarkt

Op de Grote Markt in Groningen wordt zondag 2 oktober een Retro & Vintagemarkt gehouden. Standhouders presenteren retro- en vintage-artikelen als kleding, accessoires, brocante en industrial.

De markt, die is georganiseerd door Sam Events 4 U, duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.

Paulaner Oktoberfest Poeleplein

Het Oktoberfest is dit weekend op het Poeleplein in Groningen. Het plein wordt omgetoverd naar Duitse sferen met Biertafels en banken, lederhosen en dirndls, Paulaner Bier, schlagermuziek, live optredens van Duitse artiesten, Duits eten en veel gezelligheid. Het evenement is zaterdag 1 oktober van 14:00 uur tot 02:00 uur en zondag 2 oktober van 14:00 uur tot 20:00 uur. Kijk voor alle informatie op Paulaner Oktoberfest Poeleplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen