NoorderZomerSchool: Lezingen van letterenonderzoekers op Noorderzon 2016

Foto: De Redactie

Verschillende verschillende hoogleraren en docenten van de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen geven lezingen onder de noemer NoorderZomerschool op Noorderzon 2016.

De lezingen van de hoogleraren en docenten zijn georganiseerd in samenwerking met Studium Generale Groningen, Onderzoekscentrum Arts in society en de afdeling Kunsten, Cultuur en Media, meldt Rijksuniversiteit Groningen.

Lezingen

Ronald Hünneman, docent promovendus Kunsten, Cultuur en Media, geeft een lezing over De wereld van Licht en Donker. De lezing van Lucia van Heteren, docent theaterwetenschap, gaat over Theater over de grens. Liesbeth Korthals Altes, hoogleraar Algemene Literatuurwetenschap, houdt de lezing ‘Verhalen: we kunnen niet zonder’. ‘Wat leer je eigenlijk bij kunst?’ vertelt Barend van Heusden, hoogleraar. Tot slot vertelt Thijs Lijster, universitair docent Kunst- en Cultuurfilosofie, over ‘De grote vlucht inwaarts’.

De lezingen worden gegeven tussen dinsdag 23 augustus en zaterdag 27 augustus in de Desdemona Tent in het Noorderplantsoen.

Voor meer informatie en de data: www.rug.nl en noorderzon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen