Opbouw Noorderzon start maandag 8 augustus

Foto: © Pierre Borasci

De opbouw van de 26e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen begint aanstaande maandag 8 augustus in het Noorderplantsoen Groningen.

Een groot festivaldorp wordt in 10 dagen gebouwd voor het festival. Het elfdaagse festival biedt theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst samen met lekker eten, drinken en ontmoetingen. Het Noorderzon Performing Arts Festival vindt plaats van 18 tot en met 28 augustus.

Opbouw festivalterrein

In het Noorderplantsoen wordt maandag 8 augustus gestart met de opbouw van het productiekantoor en de steigerbouw voor de vijverpaviljoens. Ook wordt gestart met de opbouw van de Centrale Kiosk en De Som der Delen, een groot kunstproject van CBK Groningen en Platform GRAS.

Vervolgens wordt donderdag 11 augustus de Romeo Tent opgebouwd en vrijdag 12 augustus de Spiegeltent.

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop voor Noorderzon is inmiddels gestart via www.noorderzon.nl en via het ticket- en infocentrum in het Grand Theatre op de Grote Markt. Het Grand Theatre is dagelijks geopend tussen 13:00 en 17:00 geopend.

Kiosken in het Noorderplantsoen

Sinds vorig jaar zijn in het Noorderplantsoen drie kiosken te vinden, de Centrale Kiosk, Kiosk Zuid en Kiosk Noord. Hier staan kaartverkopers klaar om vragen te beantwoorden en te adviseren over het programma.

De Centrale Kiosk opent al op maandag 15 augustus om 13.00 uur. Kiosk Zuid en Kiosk Noord zijn alleen tijdens het festival geopend.

Nieuw: neem een Mystery route

Het is dit jaar voor het eerst mogelijk om een dag een Mystery Route door het programma van Noorderzon te nemen. Hierbij stelt de organisatie een geheim programma samen waarbij de bezoeker pas diezelfde dag hoort welke voorstellingen uit het hoofdprogramma je allemaal gaat zien.

Mystery Routes zijn via www.noorderzon.nl te bestellen of zijn tijdens het festival verkrijgbaar via een van de Kiosken. Er zijn korte routes voor de relaxte bezoeker en langere routes voor ondernemende bezoekers.

Jaarlijks komen zo’n 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen.

Voor meer informatie over de voorstellingen en het festival: www.noorderzon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen