Uit in Groningen

Foto: Publiek Domein

Deze zondag biedt verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Zie hieronder een overzicht.

Open Dag FC Groningen

Deze zondag zijn er volop activiteiten in en rondom het stadion tussen 13.00 uur en 17.00 uur tijdens de Open Dag van FC Groningen. Deze dag is er onder meer een markt, kidsplein en om 14.00 uur de traditionele spelerspresentatie. Kijk voor activiteiten op fcgroningen.nl.

Vlooienmarkt op de Vismarkt

Op de Vismarkt in Groningen wordt van 10.00 uur tot 16.30 uur een vlooienmarkt gehouden. De vlooienmarkt wordt georganiseerd door Vitalis Markten.

Zomerzondagen in Leegkerk

Van 12.00 uur tot 17.00 uur is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens deze zomerzondag geopend voor bezoekers. Iedereen is welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie of thee te drinken met een stuk huisgemaakte taart. Voor meer informatie: blgroningen.nl

Het Peter de Grote Festival

Het Peter de Grote Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland van woensdag 27 juli tot en met zaterdag 6 augustus met ongeveer 50 kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze zondag staan onder andere Young Masters on Tour, Young Masters in Concert 4, Georgie 2 – Giya Kancheli en Schubert 2 op het programma. Kijk voor alle informatie: peterdegrotefestival.nl.

Zandsculpturen Festival Blauwestad

Het zandsculpturen festival 2016 is op het Redersplein in Blauwestad. Het thema dit jaar is “Space & Science” en nemen je mee in een buitenaardse wereld met Ufo’s, een waterraket en andere mysterieuze zaken.

Naast de tentoonstelling van sculpturen is dit jaar voor het eerst een zandsculpturenroute uitgezet in de omgeving van Blauwestad. Op deze plattegrond zijn alle locaties van de zandsculpturenroute te vinden. De route kan zowel lopend, fietsend als met de auto worden afgelegd.

De route is beschikbaar via: www.zandsculpturenblauwestad.nl/route

De metershoge kunstwerken worden gemaakt door een team van internationale carvers. De Zandsculpturenroute wordt georganiseerd door Stichtng Marketing Oldambt en Global PowWow, meldt blauwestad.nl.

Voor meer informatie: blauwestad.nl

Hortus Haren Festival

Deze zondag vindt het tweede concert plaats van het Hortus Festival: ‘Florio, Schulhoff, Eisler & Dvořák door het Berlage Saxophone Quartet’.

Het Berlage Saxophone Quartet brengt met dit programma een eerbetoon aan saxofonist William Raayman, de in 2007 overleden oprichter van het Hortus Festival. De saxofoon was een van de belangrijkste vernieuwende instrumenten van de negentiende eeuw, ook in de Amerikaanse muziek.

Het thema van het Hortus Festival is ‘Amerika, De Nieuwe Wereld’. Kijk voor meer informatie op: hortusfestival.nl

Mais Doolhof Meerstad

Verdwalen in het Maïsdoolhof in Meerstad kan vanaf zaterdag 30 juli. Het doolhof heeft een oppervlakte van meer dan 2,5 hectare en vier kilometer aan paden die naar de in het midden geplaatste uitkijktoren leiden.

Het is een uitdaging om de juiste route te vinden door de hoge maïsstengels. Voor de kinderen is er een kleiner doolhof en is er de mogelijkheid om op boomstammen te klauteren of in de zandbak te spelen.

Het is een belevenis voor jong en oud en de toegang is gratis.

Maïsdoolhof Meerstad is geopend, tenzij het regent dan is het doolhof gesloten.

De openingstijd op zondag is van 10.00 uur – 17.30 uur.

Locatie: Maïsdoolhof Meerstad, Waterviolier 2 in Meerstad.

Voor meer informatie: meerstad.eu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen