Mister Toppop Ad Visser tijdens Noorderzon in de Der Aa-kerk in Groningen

Foto: Publiek Domein

Eind augustus is het weer tijd voor Noorderzon, het leukste theaterfestival van Nederland. De Der Aa-kerk is dit jaar opnieuw een van de DownTown Partners.

Van maandag 22 augustus tot en met woensdag 24 augustus is de bijzondere voorstelling van de Portugese choreografe Cláudia Dias te zien. Mister Toppop Ad Visser presenteert vrijdag 26 augustus de videoversie van de song ‘De Parade van de hemelse tragedie’ in de Der Aa-kerk in Groningen tijdens Noorderzon.

Bokswedstrijd

De Portugese choreografe Cláudia Dias gaat in haar voorstelling in de Der Aa-kerk de discussie aan met verschillende, politieke geëngageerde, kunstenaars. Dit gebeurt in de vorm van een bokswedstrijd met zeven rondes.

In Monday is dichter en schrijver Pablo Fidalgo Lareo haar eerste tegenstander met wie ze letterlijk in de boksring duelleert over belangrijke, actuele vragen: ‘Waarom zijn we bang voor de ander? Hoe kunnen we onze toekomst veranderen? Met het publieke debat hopelijk als uiteindelijke winnaar’.

Mister Toppop

In 2005 verscheen De Parade van de hemelse tragedie, een 1050 verzen tellende megagedicht en lied in boekvorm. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij deze marathonhappening van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden.

Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt.

Daarnaast worden er speciaal voor deze avond tien extra muzikale live-acties ingepast met onder meer David Hollestelle, Ralph Rousseau en Joos van Leeuwen.

Noorderzon 2016 - Ad Visser (c) Mr.Instant Image Action pers

Theaterfestival

Noorderzon is een jaarlijks terugkerende internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen. Het in 1991 opgerichte festival is uitgegroeid tot een hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen.

Het programma legt een sterke nadruk op internationaal werk en een accent op werk met wortels in het Noorden. Het programma-aanbod is een mix van gratis en betaalde voorstellingen. Het aanbod bestaat uit theater, muziek, dans, beeldende kunst, multimedia, circus en alles wat daar tussenin zit.

Alles kan in de Der Aa-kerk

De Der Aa-kerk met haar markante gele toren en middeleeuwse gewelven is een van de mooiste bezienswaardigheden van Groningen. Tegenwoordig wordt de kerk niet meer voor diensten gebruikt, maar voor zeer uiteenlopende activiteiten, zoals concerten (Eurosonic), tentoonstellingen (World Press Photo) en diverse andere evenementen (whiskyfestival, klassieke concerten, lezingen, diners). En dit jaar is de kerk dus weer een van de DownTown Partners van Noorderzon. De Der Aa-kerk wordt verhuurd door Bijzondere Locaties Groningen.

Entree

De Parade van de hemelse tragedie: vrijdag 26 augustus 20:30 uur

  • vanaf de start € 15
  • vanaf middernacht € 7,50
  • vanaf 04:00 uur ’s ochtends € 4 (alleen aan de deur verkrijgbaar)
    (In- en uitloop is toegestaan)

Cláudia Dias: maandag 22 augustus tot en met woensdag 24 augustus 21:30 uur

Kaarten: € 12,50

Kaarten voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar op www.noorderzon.nl

Locatie:

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen