Peter de Grote festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland

Foto: De Redactie

Groningen staat vanaf vandaag 11 dagen lang in het teken van het Peter de Grote festival, het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland.

De zestiende editie van het festival biedt vanaf vandaag, woensdag 27 juli tot en met zaterdag 6 augustus ongeveer 50 kamermuziekconcerten door (inter)nationaal gerenommeerde musici. De concerten zijn onder meer in het Prins Claus Conservatorium, Nieuwe Kerk, Martinikerk, de Lutherse Kerk en het UMCG, de Gasunie, maar ook in Friesland en Drenthe.

Er is speciale aandacht voor twee grote componisten van de Romantiek, Franz Schubert en Robert Schumann op het festival.

Summer Academy

Een Summer Academy georganiseerd voor jonge strijkers, pianisten en zangers wordt gekoppeld aan de concertserie. Zo’n 80 jonge musici afkomstig uit de hele wereld zijn elf dagen lang intensief en op hoog niveau bezig met hun techniek en repertoire.

Deze jonge muzikale talenten van over de hele wereld presenteren zich dagelijks aan het publiek op de gratis toegankelijke SENA-lunchconcerten.

Tijdens het Participatory Concert beklimmen de jonge talenten samen met hun docenten het podium.

De concertserie wordt omlijst met diverse cultuurtoeristische arrangementen zoals wandeltochten, museabezoek, boottochten en diners.

Kijk voor alle informatie en het programma op: www.peterdegrotefestival.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen