TransFuture Festival 2016 in Groningen

Foto: De Redactie

Het TransFuture Festival 2016, het unieke festival rond energie en verandering vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 juni 2016 bij het Energy Transition Centre (EnTranCe) op de Zernike Campus in Groningen.

Het TransFuture Festival richt zich een ieder die belangstelling heeft in goede muziek, lekker eten en gezelligheid, maar ook geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame energie.

Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten tijdens het TransFuture Festival, zoals lezingen en presentaties over energie gerelateerde thema’s of zich laten informeren over de toekomst van de stad Groningen en deelnemen aan diverse workshops rond energie.

Het TransFuture Festival kan, naast het presenteren en tonen van energie-innovaties, worden beschouwd als een echt festival, meldt de organisatie.

Tijdens de twee festivaldagen kan men eten en drinken en wordt het publiek een mooi muziekprogramma met artiesten en bands geboden met onder meer The Cool Quest (3FM Serious Talent ), de band Moonshark (winner The Clash of the Coverbands Hitlijst award) en diverse lokale talenten.

Op het programma staat de energie lezing ‘Solar Monkey – Insights from a succesful energy – entrepreneur’ van de Energy Academy Europe.
De tentoonstelling ‘Nordic City’ van de IABR over kansen van de energietransitie in de regio, een presentatie over de toekomst van Groningen en presentaties van internationale startups van Startup Fast Track en VentureLab North. Daarnaast zijn er workshops van De Jonge Onderzoekers en is er een grote energiemarkt met exposities van onderzoek, onderwijs en bedrijven. De unieke zonneboot van SDOG Racingteam wordt gedoopt, de finale van de Energy Challenges (basisscholen) vindt plaats en er staat een eindsymposium en presentaties voor energie studenten op het programma.

Kom zelf horen, zien en proeven wat er allemaal mogelijk is met nieuwe energie!

Datum en tijd: donderdag 23 en vrijdag 24 juni van 10.00 uur tot 21.00 uur.

De locatie:
Terrein van EnTranCe, Zernikelaan 17 in Groningen.

Het TransFuture Festival is vrij toegankelijk voor iedereen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen